Hlavní obsah

Hanzal je terčem pro Švédy. Sejmul jim Henrika Sedina, nikoho neproklínají víc

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Ve švédských médiích a od tamních fanoušků dostával co proto. Jen těžko byste u příznivců Tří korunek v současné době našli méně oblíbeného hokejistu než Martina Hanzala. Právě český útočník Phoenixu totiž může za to, že se na olympiádu nepodívá Henrik Sedin. A pikantní je, že na úvod olympijského turnaje Češi narazí ve středu zrovna na Švédy.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Hanzal odjíždí v utkání NHL od zraněného hráče Vancouveru Bootha.

Článek

Hanzal během lednového utkání proti Vancouveru vyřadil ze hry hned tři hráče soupeře, jedním z nich byl právě Henrik Sedin, který zákrok odnesl poraněnými žebry.

„Mrzí mě, že kvůli tomu přijde o olympiádu, ale v tom zápase nebyl čas na nějaké kamarádění. Henrik je top hráč a Švédům určitě bude chybět. Oni ale na druhou stranu mají dost dalších hráčů, kteří jeho schopnosti nahradí," tvrdil Hanzal.

Absence klíčového hráče přidělala kouči Švédů Päru Martsovi vrásky na čele. Hlavně kvůli tomu, že Henrik Sedin si perfektně rozuměl se svým dvojčetem Danielem. Oba severskému nároďáku pomohli před osmi lety ke zlatu na olympiádě v Turíně, loni zase přispěli k titulu mistrů světa.

„Vždycky hráli spolu a jsou perfektně sehraní. Nemůžeme po někom jiném chtít, aby předváděl to samé co Henrik. Nezbývá nám než se pokusit přijít s něčím úplně novým," prohlásil Marts. Ve středu má první šanci ukázat, jestli se to jeho týmu povedlo..

Reklama

Související témata: