Hlavní obsah

Masku pro Soči mu navrhoval Švéd. Snad teda bude v pořádku, doufá Pavelec

Soči

Po Jakubu Kovářovi s Alexandrem Salákem, kteří tak učinili v minulém týdnu, ukázal svou masku vyrobenou speciálně pro olympiádu i třetí z českých hokejových gólmanů pro Soči, Ondřej Pavelec. S designem brankáři Winnipegu pomáhal světově uznávaný grafik David Gunnarsson ze Švédska. Právě proti Třem korunkám přitom národní tým už ve středu vstoupí do turnaje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Ondřej Pavelec, Petr Nedvěd, Jakub Kovář a Patrik Eliáš při tréninku národního týmu.

Článek

„Snad teda bude maska v pořádku," reagoval Pavelec na odlehčený dotaz, jestli se nebojí, že mu u ní Gunnarsson mohl povolit šroubky. „Všechno poznám až na ledě," dodával Pavelec, který ale nakonec zápas proti Švédům bude sledovat jen z tribuny.

S Gunnarssonem nespolupracuje kladenský rodák poprvé, jeho služeb využil už pro olympiádu ve Vancouveru před čtyřmi roky. „Jsem moc hrdý, že si mě nyní Ondřej vybral znovu," uvedl Švéd na svých internetových stránkách.

„Teď jsme měli jasně nastavená pravidla, maska musela být jednoduchá. Vybírat jsme mohli jen ze státní vlajky nebo znaku, ani číslo jsme si na ni dát nemohli. Proto jsem to nechal absolutně na Davidovi, mám s ním výborné zkušenosti, vždycky mi dokázal poradit a něco vymyslet," hlásil Pavelec.

Zatímco Salák zvolil státní vlajku a Kovář naopak znak, Pavelec má kombinaci obojího. Na obou stranách masky se pak vyjímá dvouocasý lev, nahoře u znaku nechybí nápis Czech Republic.

Reklama

Související témata: