Hlavní obsah

Jágr? Nepřekvapuje mě, že pořád patří mezi nejlepší, říká Lundqvist před vzájemnou bitvou

Soči

V New Yorku Rangers spolu strávili od roku 2005 tři sezóny a Henrik Lundqvist na Jaromíra Jágra nezapomene. „Patřil mezi nejlepší hokejisty, se kterými jsem měl možnost hrát,“ říká švédský gólman před úvodním zápasem olympijského hokejového turnaje právě proti Čechům.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Jaromír Jágr na tréninku národního týmu v Soči.

Článek

Už jste se stihl v Soči zaklimatizovat?

Let byl v pohodě, stačil jsem se během něj i vyspat. I tady je všechno bezvadné, ať jde o led v hale, ubytování nebo jídlo. Vůbec si nemáme na co stěžovat. Všichni se těšíme, až turnaj konečně začne.

Dočkáte se už ve středu proti Čechům. V čem vidíte jejich největší sílu?

Mají výborný tým poskládaný z mnoha šikovných hráčů. Hodně spoléhají na rychlé protiútoky, když zbytečně ztratíte puk, dokážou to většinou potrestat. Těším se na ten zápas, bude to výzva.

Co říkáte na výkony Jaromíra Jágra?

Vůbec mě to nepřekvapuje. Je to vynikající hokejista, tvrdě maká a znovu prožívá výbornou sezónu. Je silný na puku, prostě hráč, který v zápase dělá rozdílové věci.

Vzpomínáte ještě na společná léta v Rangers?

Pamatuju si, jak jsem ho poprvé potkal v tréninkovém kempu. Kvůli tomu, co v hokeji za svou kariéru dokázal, jsem k němu měl obrovský respekt. Když jsem vyrůstal, byl jedním z nejlepších hráčů na světě. Teď mi je třicet dva a on pořád patří mezi nejlepší. To je úchvatné, jen pár hráčů by to zvládlo. Je paráda se na něho koukat.

Reklama

Související témata: