Hlavní obsah

O účasti hráčů NHL v Pchjongčchangu má být jasno do půl roku

Soči

Zatímco jednání o účasti hráčů ze zámořské NHL na olympijských hrách v Soči trvala téměř čtyři roky a rozhodnutí padlo až loni v červenci, stejná otázka pro jihokorejský Pchjongčchang bude patrně vyřešena v dohledné době. Jak dnes oznámilo vedení NHL, o tom, zda hráči slavné ligy posílí reprezentační týmy i v roce 2018, by mělo být jasno přibližně do půl roku.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Alexander Ovečkin na tréninku ruských hokejistů v hale Bolšoj.

Článek

Dlouhá jednání o účasti hráčů v Soči dopadla zdárně a NHL přerušila na více než dva týdny chod základní části. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly dnes v dějišti Her řekl novinářům, že v případě Pchjongčchangu očekává výrazně rychlejší rozhodnutí. "Nemělo by to trvat tak dlouho, ale sám bych řekl to samé i tehdy v roce 2010," připustil Daly.

"Čekají nás širší diskuze s hráčskou asociací ohledně aktivit na mezinárodním poli. Tato diskuze již probíhá a odhaduji, že přijde rychlý výsledek, možná v horizontu šesti měsíců," nastínil Daly. Klíčovými body mají být pojištění hráčů, cestování, ale také zajištění ubytování pro rodiny hráčů.

Zváží, zda je olympiáda přínosem

Daly připouští, že je třeba vše vyhodnotit z více úhlů pohledu. Například profil NHL jako takové je výrazně výše, než tomu bylo před Naganem v roce 1998, kam zamířili hráči z NHL poprvé. "Teď už jsme na jiném stupni našeho vývoje a rozvoje než v roce 1998. A to je třeba zvážit při rozhodování, zda pro vás olympiáda dává smysl v cestě směrem dopředu," uvedl Daly.

Právě rozvoj značky v NHL je zásadním bodem obchodního plánu soutěže, jenže olympijský turnaj v Pchjongčchangu úspěch v tomto směru negarantuje. "S olympiádou je kromě pozitiv spojena i celá řada negativ. Faktem je, že jsme tu jako hosté a není to náš turnaj. V možnosti dosáhnout co nejlepší úrovně nemáme nad turnajem kontrolu," vysvětlil Daly.

Reklama

Související témata: