Hlavní obsah

Z třináctého útočníka do druhé řady. Hemský se těší, že si konečně zahraje ofenzivní hokej

Soči

Do Soči přijel s tím, že bude až třináctým útočníkem čekajícím na svou šanci. Možná sám ani hokejový útočník Aleš Hemský netušil, že přijde tak brzo. Do nepříznivě se vyvíjejícího zápasu se Švédy naskočil už ve druhé třetině, v pátek proti Lotyšům už začne od začátku. Na pravém křídle druhé formace s parťáky Davidem Krejčím a Milanem Michálkem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér národního týmu Alois Hadamczik a Aleš Hemský na tréninku.

Článek

Nedělalo vám proti Švédům problém naskočit do zápasu studený, navíc za hrozivého stavu 0:4?

Jsem tady od toho, abych plnil roli, kterou mi dá trenér. Kolik mi udělí času na ledě je jen jeho věc. Je ale fakt, že v Kanadě nebývá moc zvykem, že někdo sedí připravený na střídačce do zápasu a nehraje. Naposledy jsem něco podobného zažil snad v žácích. Není jednoduchý naskočit na led v půlce zápasu.

Toho se ale nyní bát nemusíte, neboť proti Lotyšům nastoupíte hned od začátku a navíc ve druhé formaci. Těšíte se na spolupráci s Davidem Krejčím a Milanem Michálkem?

S Davidem už jsme párkrát hráli a myslím, že to docela fungovalo. Michi je skvělý hráč, co se tlačí hodně do branky. Jo, snad by to mohlo klapat.

A hlavně byste si konečně mohl užít ofenzivního hokeje, když vás v Edmontonu spíš vytěžují na obrannou práci, že?

Bylo by to pěkný. V Edmontonu mám trochu jinou roli, tam není moje práce, abych dělal body. Hraju defenzivně, nastupujeme proti nejlepším lajnám soupeře. Jestli někdo hodnotí moji sezónu podle toho, že ve statistikách na teletextu není moje jméno, může si říct, že mám špatnou sezónu.

To sice nemáte, ale není vám trochu líto, že nemůžete naplno ukazovat své útočné finesy?

To je hokej, musíte pro mančaft dělat, co vám řeknou. Klub vás platí a vy musíte poslouchat. Navíc jsme mimo play off, buduje se nový mladý tým, takže je jasné, že budou hrát mladší kluci. Nezbývá mi než se snažit odevzdat to nejlepší a vydržet.

A vydržíte? O vaší výměně do jiného klubu se spekuluje už dlouho...

Nějaké spekulace v novinách jsou pořád, ale já je neřeším. Vím, na čem jsem, s generálním manažerem mluvím poměrně často. Nemá cenu se k tomu teď vyjadřovat. Až se něco stane, rád to udělám.

Reklama