Hlavní obsah

Jágr: Až Švýcaři ukážou, jaký jsme doopravdy tým

Soči

Více než půlku zápasu kladli Lotyši tuhý odpor, dvakrát dokonce dokázali vymazat náskok českého hokejového týmu, na další dvě trefy už ale odpověď nenašli. I když konečné skóre 4:2 nevyznívá úplně jednoznačně, útočník Jaromír Jágr říká, že jeho parta měla otěže zápasu pod kontrolou.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Jaromíra Jágra se snaží zastavit lotyšský zadák Oskars Bartulis.

Článek
Fotogalerie

„Skóre možná vypadá těsnější, než jaký zápas doopravdy byl. Jenže jako hráč cítíš, že jsme si to víceméně kontrolovali a mohli trochu ušetřit síly na sobotní zápas se Švýcary. Kdyby bylo potřeba, mohli jsme přidat. I když vím, že ne vždy se to musí povést," tvrdil Jágr.

Češi do zápasu vstoupili velkým náporem, gólmana Masalskise zasypali střelami a v jedenácté minutě šli zásluhou Erata do vedení. „Prostě máme tým na to, abychom byli schopní hrát v útočné třetině tak, jako to hráli Švédové první půlku proti nám. Kdo bude hrát líp na mantinelech, bude mít snazší cestu k vítězství," myslí si Jágr, který na konci první třetiny vrátil svým druhým gólem na olympiádě v Soči Čechům vedení.

Narozeniny a zápas se Švýcary najednou

Lotyši pak sice po změně stran opět srovnali, branky Voráčka s Židlickým ale dodaly Hadamczikovu týmu opět klid. Pak už ani nebylo třeba se přehnaně hnát do útoku za dalšími góly. „Na velkém hřišti ani není ideální hrát moc přímočaře. Myslím, že styl, jakým jsme hráli dneska, tedy pomaloučku puk zavézt do útoku, je ideální."

A za ideální příklad uvedl přesilovou hru Čechů ve třetí třetině. Jeho lajna strávila na ledě celé dvě minuty, Lotyše motala v jejich obranné třetině, do střel se ale moc nenutila. „Prostě nepotřebuješ dát nutně gól, tak si hraješ a čekáš na nějakou lepší příležitost."

Povinnou výhru však Jágr nechtěl přeceňovat. „Dneska to podle mě nebyla zase taková zkouška. Teprve v sobotu proti Švýcarům uvidíme, jaký jsme doopravdy tým. Uvidíme, jestli budeme hrát jako první půlku proti Švédům, nebo druhou," říká Jágr, který v den zápasu se Švýcary oslaví 42. narozeniny. Jak je oslaví? „Záleží na vás, co mi koupíte," usmíval se na novináře.

Reklama

Související témata: