Hlavní obsah

Slovensko v šoku. Hanba, trpaslík nám dal velkou lekci, žasnou média u sousedů

Soči/Praha

To je pro naše sousedy rána! Slovenští hokejisté prohráli se Slovinci. Těžko si představit větší ostudu. „Slovensko totálně vyhořelo,“ píše web sport.aktuality.sk. Každopádně se zrodilo zatím největší hokejové překvapení her v Soči.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Slovinský útočník a kapitán Tomáš Razingar se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Snažení Cháry a spol. vyznívalo marně, vše směřovalo ke katastrofálnímu konci, prohře, kterou na konečných 1:3 mírnil Jurčo. Ani ho snad nemůže těšit, že dal při power play svůj premiérový gól v reprezentaci.

Slovákům chyběla jiskra, věděl autor na webu pravda.sk. A titulek je výstižný. „Hanba. Trpaslík nám dal velkou lekci."

Pro tým českého trenéra Vladimíra Vůjtka, který před turnajem čelil kritice, že nevzal do týmu zkušeného Šatana, je to po debaklu s USA 1:7 další děsivý výsledek. Ztratil tak šanci na přímý postup do čtvrtfinále. Slováci mohou velebit milosrdný systém turnaje. Ani tři prohry ve skupině neznamenají konec.

„Slovinci dobře bránili, bruslili, dokázali nás i zatlačit. Nemůžeme ale věšet hlavy. Zítra proti Rusům musíme zabojovat," hodnotil obránce Andrej Sekera pro TV Markíza.

Změny v sestavě nepomohly

„Dobře se na nás připravili, ze zabezpečené obrany chodili rychle dopředu. První gól je nakopl, rozhodl," říkal útočník Peter Ölvecký.

Vůjtek po úvodním zápase zamíchal se sestavou, ze které mu také vypadl zraněný Marcinko. Navíc už v první třetině musel sáhnout k další změně, když odstoupil Kopecký s podezřením na otřes mozku. „Loket do hlavy! Aspoň jeden rozhodčí by si takového zákroku mohl všimnout, ale takové okamžiky by snad mohly pomoci týmu semknout se," zlobil se a zároveň hledal pozitiva Ölvecký.

Podrobnou reportáž ze zápasu si můžete přečíst zde.

Jeho tým byl sice několikrát blízko k vedení, ale Roberta Kristana, který chytá v Nitře, překonal až pozdě, když už bylo jasné, že v devátém vzájemném zápase obou celků se zrodí první zisk Slovinců. „Slovinsko má 148 registrovaných hokejistů a sedm kluzišť. Jeho hráči ukázali, jak se má bojovat," posteskl si jeden z aktérů internetových diskusí na Slovensku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články