Hlavní obsah

Odteď už si nás lidi nebudou plést se Slováky, smál se šťastný Kopitar

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Už samotná premiérová účast na olympijském turnaji byla pro Slovince velkou událostí. V Soči byli za největší outsidery, výhrou 3:1 nad Slováky však šokovali celý hokejový svět. „Můžeme být na sebe pyšní. Zařadili jsme se do hokejové mapy,“ zářil štěstím Anže Kopitar, největší hvězda a syn trenéra slovinského týmu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Anže Kopitar má důvod k radosti. Jeho gól pomohl k výhře Slovinců nad Slováky.

Článek
Fotogalerie

„Na něco podobného jsme dlouho čekali a dlouho se teď zase na tenhle zápas bude vzpomínat. Doma se lidi určitě koukali, snad to naláká k hokeji víc mladých kluků," pokračoval Kopitar, kterého výhra těšila ještě z jednoho důvodu. „Myslím, že odteď už si nás lidi nebudou plést se Slováky," usmíval se v narážce na podobný název obou zemí Kopitar, který vstřelil překrásný třetí gól Slovinska.

Ti ani ve svém prvním duelu v Soči nepropadli, domácí sbornou dvě třetiny trápili a nakonec prohráli 2:5. „Právě tenhle zápas nám ukázal, že se můžeme postavit i velkým týmům," řekl kapitán mužstva Tomaž Razingar, který v minulosti nastupoval v české extralize za Vsetín, Pardubice a Třinec.

Se Slováky hráli po dvě třetiny naprosto vyrovnanou partii, na začátku té třetí pak třikrát bleskově udeřili a senzace byla na světě. „Byli jsme lepším mužstvem. Přitom před zápasem všichni říkali, že nemáme šanci uspět. Je to super pocit, určitě jsme tímhle lidi překvapili," tvrdil Razingar, autor druhého gólu.

Všichni jsou kamarádi. Ne pouze naoko

„Když porovnáte naší soupisku s tou slovenskou, nemáme v tomto ohledu šanci. „Jenže v naší šatně panuje chemie. Navzájem se všichni odmala známe a jsme kamarádi. Ne jenom naoko před novináři, ale opravdoví. Hrajeme jeden za druhého. Jsme jeden tým," poodhaluje Razingar hlavní slovinskou zbraň.

Slovinsko, kde hokej není sportem číslo jedna, teď působením hokejistů na hrách žije. „Už po prohře s Ruskem byli lidi doma spokojení. Dneska ale bude větší zábava, nikdo totiž neočekával, že uděláme bod, natož že dokonce vyhrajeme. Zkusíme jim ještě udělat radost," plánuje Razingar.

Třeba postupem z osmifinále? „Zkusíme to. Po dnešku můžeme říct, že šance je o něco větší."

Reklama