Hlavní obsah

Jsou výborní. Ale dostat je teď ještě jednou, porazíme je, tvrdí Voráček o Švýcarech

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Na turnaji v Soči zatím švýcarští hokejisté vynikají příkladnou defenzivou. Na výhru nad Lotyši jim stačila jediná trefa, se Švédy sice prohráli, ale inkasovali jen jednou. Český nároďák pak opět porazili zásluhou jednoho gólu. „Hrát s nimi ale znovu, vyhráli bychom,“ myslí si útočník Jakub Voráček.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vpředu zleva Jakub Voráček, Tomáš Plekanec a Ondřej Palát při duelu se Švýcarskem. Vzadu zadumaný reprezentační trenér Alois Hadamczik .

Článek

Překvapilo vás, že i tentokrát padla v zápase Švýcarů jediná branka?

Vůbec ne, my jsme naopak přesně očekávali, že to bude vypadat podobně. Celý jejich tým hraje výborně do obrany.

Hodně obtížně se defenzivní val překonává?

Vezměte si, že v pěti hráčích stojí na modré čáře, při oslabení pak ve čtyřech. Opravdu není jednoduché se přes ně dostat. A když už nějakou chybu udělají, ještě ji stejně stačí dobruslit. A to se pak v souboji jeden na jednoho těžko obehrávají. Protože hlavně jejich beci jsou dobří bruslaři.

Navíc jim v tomto ohledu hrálo do karet, že se brzy dostali do vedení, že?

Hrají takový styl hokeje, že když vedou o gól, zavřou svoji obranu a čekají na šanci z brejků nebo přesilovek.

I přesto jste si ale několik vyložených příležitostí vypracovali...

Dokonce dvakrát jsme trefili tyčku, ale prostě nám to tam bohužel nespadlo. A bez gólu se vyhrát nedá. To se ale někdy stává. Jinak to z naší strany nebylo špatné.

Přesto vás ale Švýcaři znovu porazili, stejně jako dvakrát na loňském mistrovství světa. Je to jen náhoda?

To si nemyslím. Oni mají výborný tým, o čemž svědčí, že se Švédskem tady v Soči prohráli jen 0:1. A vloni na mistrovství světa porazili skoro úplně všechny a brali stříbro. Myslím si ale, že kdybychom je teď ještě jednou dostali, tak už vyhrajeme.

Teď se ale musíte chystat na úterní osmifinále. Jak budou probíhat přípravy?

Odpočineme si a zregenerujeme síly, protože jsme ve čtyřech dnech odehráli tři náročné zápasy. Hlavně ale musíme natrénovat přesilovky. Na nich totiž máme hodně co vylepšovat.

Reklama

Související témata: