Hlavní obsah

Bude to možná až bratrovražedný boj, odhaduje před zápasem s Čechy Slovák Tatar

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Dva zápasy byli na olympijských hrách spíš pro smích, v tom třetím ale ukázali, že se s nimi musí počítat. Hokejisté Slovenska po trapasech se Spojenými státy a Slovinskem trápili ruskou sbornou, které podlehli až po nájezdech 0:1 a na základě toho hýří před úterním osmifinále s Českou republikou sebevědomím. „S Čechy se dá vyhrát,“ říká útočník Tomáš Tatar.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Tomáš Tatar (vlevo) se raduje se Zdenem Chárou z gólu proti USA.

Článek

„Od pokaženého zápasu se Slovinci jsme věděli, že asi pro osmifinále chytíme těžkého soupeře. Ale tady už si nevyberete. Podívejte se, jaké problémy dělají favoritům Švýcaři," řekl Tatar a přiznal, že Češi nejsou týmem, který si vyloženě nepřáli.

„Samozřejmě že například Kanada by byla úplně nepříjemná. Čechy si rozebereme na videu a uvidíme, jak co hrají. Věřím, že máme dobré útočníky na to, abychom přehráli jejich obránce a dali nějaké góly," soudí útočník Detroitu a poodhaluje, proč se svěřenci Vladimíra Vůjtka dokázali proti Rusům oklepat z porážek 1:7 od USA a 1:3 od Slovinců.

„Jako mužstvo jsme si už sedli, všechno jsme si do detailů rozebrali a řekli, jak hrát jinak. Ukázali jsme, že hokej hrát umíme. Rusko je jedním z favoritů na medaili a my si dokázali, jak silným kolektivem umíme být," těšilo Tatara.

„Chtěli jsme sami sobě dokázat, že hokej hrát umíme. A lidem předvést, že bojujeme za slovenský národ. Uvědomuju si, že se na nás doma hněvali, ale neznamenalo to, že jsme nechtěli hrát hokej," vzkazuje Tatar a už myslí na osmifinále s Čechy.

„Bude to velmi náročný zápas, možná až bratrovražedný boj. Ale takové zápasy jsou pro lidi nejlepší. Doufám, že náš národ bude za námi a my ho potěšíme. Věřím, že se dáme do kupy a předvedeme super výkon, aby byl každý Slovák hrdý," prohlásil Tatar.

Reklama

Související témata: