Hlavní obsah

Hlavně neprozradit nic, co by si Češi mohli přečíst. A tak Slovák Surový odpovídal po svém

Soči

Slovenští hokejisté v osmifinále olympijského turnaje v Soči vyzvou Českou republiku. „Hej?“ ptal se útočník Tomáš Surový českých novinářů, jestli je to opravdu pravda bezprostředně po utkání s Ruskem. Když zjistil, že ano, bleskově se podle toho zařídil. „Na tohle nebudu reagovat,“ zopakoval hned třikrát během krátkého rozhovoru. Cíl byl jasný. Neprozradit soupeři ani náznak taktiky. Vždyť ve hře je čtvrtfinále...

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Slovenští hokejité po třetí slovinské brance. Zleva Jurčina a Surový.

Článek

Berete osmifinále výjimečněji, že nastoupíte právě proti Čechům?

To spíš pro média je to speciálnější. Všechny zápasy v play off jsou výjimečné, protože buď na turnaji zůstanete, nebo jedete domů.

Jaký dojem na vás český tým v Soči zatím udělal?

Nebylo by taktické se k tomuto vyjadřovat. My si to rozebereme, ale nebudeme se o tom bavit veřejně.

Slovenské mužstvo na turnaji decimují zranění, je to velký problém?

K tomu se taky nebudu vyjadřovat.

Tak pojďme k vašemu zápasu s Rusy, které jste hodně trápili a nakonec prohráli 0:1 až po nájezdech. Vypadalo to, jako byste na jejich hru byli výtečně takticky připravení. Věděli jste přesně, jak na ně hrát?

Tohle by taky nebylo taktické hodnotit, takže se k tomu nebudu vyjadřovat. My už se musíme soustředit na úterý.

Čím si vysvětlujete, že jste po debaklu 1:7 od Američanů a senzační prohře 1:3 se Slovinci v neděli tolik trápili domácí Rusy?

První dva zápasy jsme určitě nehráli to, co jsme si představovali. V kabině jsme si taky řekli, že takhle to dál nejde. Jak se říká, potřebovali jsme se odrazit ode dna. Teď už musíme všechnu energii a pozitivní myšlenky soustředit na zápas s Čechy. Protože co bylo, bylo, a i když to bylo špatné, teď je za vším tlustá čára a všechno je právě o úterním dni.

Bude váš výkon velkým povzbuzením pro osmifinále?

Doufám, že ano, ale to se uvidí až v úterý. Bude to zajímavý souboj.

Reklama

Související témata: