Hlavní obsah

Slováci se těší na souboj s Jágrem a spol. Když Češi vypadnou, smutnit nebudu, říká Vůjtek

Soči

S optimistickým očekáváním vyhlížejí hokejisté Slovenska důležitý kvalifikační duel proti výběru české reprezentace. Slováci sice v základní skupině olympijského turnaje prohráli všechny tři duely v základní skupině, ale v posledním zápase proti domácím Rusům předvedli nadějný výkon. I proto teď z kabiny našich východních sousedů čiší sebevědomí.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek na střídačce.

Článek

„Víme, že to jsou vždycky velké zápasy a tento bude také takový. Když chceme postoupit, musíme vyhrát. Zlepšujeme se zápas od zápasu, což byl náš cíl," řekla největší hvězda Slováků Zdeno Chára.

Bostonský dlouhán narážel na postupné výsledky týmu. Ten nejdříve utrpěl potupnou prohru 1:7 od Spojených států, potom prohrál s outsiderem ze Slovinska 1:3 a v posledním zápase držel dlouho na uzdě Ovečkina, Malkina, Kovalčuka a další ruské hvězdy. Se sbornou Slováci prohráli až po samostatných nájezdech 0:1.

„Víme, že nám první dva zápasy nevyšly a známe i reakce lidí doma. Ale nic se neděje. Turnaj začíná další zápasem, a pokud podáme takovýto výkon (jako proti Rusku), máme šanci jít dál," je přesvědčený Branko Radivojevič.

Šance jsou vyrovnané, míní Radivojevič

„Myslím, že to (kvalifikační zápas proti Česku) bude pro obě země zajímavé. Šance jsou 50 na 50. Musíme si odpočinout a připravit se na zápas," dodal hokejista Slovanu Bratislava.

Prestižní bude zápas zejména pro českého trenéra na lavičce slovenského týmu Vladimíra Vůjtka. „To bude. Co si budeme povídat, jsem Čech. Ale beru je jako každého jiného soupeře. Takže kdyby Češi vypadli, smutnit nebudu," ubezpečil slovenské fanoušky Vůjtek.

Poslední měření sil na mistrovství světa vyšlo v Helsinkách lépe pro Slováky, kteří zvítězili v semifinále 3:1. Zápas na olympijských hrách začíná v úterý v 18:00 a vítěz narazí ve čtvrtfinále na Spojené státy americké. Zápas bude vysílat Česká televize, podrobnou on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Který tým postoupí do čtvrtfinále olympijských her v Soči?
Česko
79,6 %
Slovensko
20,4 %
Celkem hlasovalo 22894 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články