Hlavní obsah

Češi pilovali přesilovky. Trenér nám věří, že v nich něco vymyslíme, říká Krejčí

škv (Soči)Sport.cz

Po pětačtyřicetiminutovém tréninku dorazil mezi novináře a bylo na něm patrné, že zdravotně úplně v pořádku není. Nos měl David Krejčí ucpaný rýmou, mluvil zastřeným hlasem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník David Krejčí (druhý zleva) sleduje počínání spoluhráčů na ledě během utkání se Švýcarskem. Vzadu je trenér Alois Hadamczik, vpravo povzbuzuje Jaromír Jágr.

Článek

Co vás trápí?

Jsem trošku nachlazený, ale do zápasu se Slovenskem budu v pohodě.

Nelitujete trochu, že na vás v osmifinále vyšli právě Slováci? Kdyby překvapivě nevzali bod domácím Rusům, šli byste na Lotyše...

Je pravda, že s Lotyšskem máme z posledních pár turnajů hodně dobré výsledky, a když se řekne Slovensko, každý si asi vzpomene na semifinále mistrovství světa v Helsinkách 2012, kdy jsme s nimi prohráli.

Vzpomenete si na prohrané semifinále také?

To už je teď úplně jedno. Nyní jsme v osmifinále olympijských her, a jestli chceme myslet na medaile, je pro nás lepší, že už teď narazíme na nějaký lepší tým. Není dobré, když se dlouho šetříte.

Souboj se Slovenskem navíc bude mít pikantní příchuť, že?

Bude, hlavně ale pro diváky, fanoušky a novináře.

Pro vás ne?

My musíme brát Slováky jako kteréhokoliv jiného soupeře. Absolutně se nesmíme nechat zlákat tím, co se říká v televizi a co se píše v novinách. Naopak musíme Slovákům vnutit naši hru a snažit se dát první gól.

Což nemusí být vůbec jednoduché, Rusové to nesvedli za celých 65 minut. Nestraší vás to?

Jenže ani Slováci gól nedali. Nechci je ale shazovat, hráli opravdu dobře. Musíme si je pohlídat a hlavně být disciplinovaní. Neexistuje, abychom chodili zbytečně na trestnou lavici. Naopak my musíme využívat naše přesilovky, to bude jeden z největších klíčů k dobře odehranému zápasu.

Přesilovky jste pilovali i na pondělním tréninku, změnilo se i složení přesilovkových formací. Pokyny zůstaly stejné?

Pan Hadamczik nám dal jasně najevo, že nám věří, ať tam něco vymyslíme. Sebevědomí teď máme rozhodně větší než v prvních zápasech, tak snad nám to půjde a dáme nějaké góly.

Reklama

Související témata: