Hlavní obsah

Švédům zatrnulo, ale Lundqvist by po kolizi v přípravě měl chytat

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist měl na pondělním tréninku ošklivou kolizi s obráncem Erikem Karlssonem. Jednatřicetiletý gólman odjel z brankoviště a potřeboval pár minut, než se ze srážky otřepal. Ve čtvrtfinále olympijského proti lepšímu z úterního utkání Slovinsko - Rakousko by ale v kleci neměl chybět.

Foto: Jim Young, Reuters

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist na tréninku v Soči.

Článek

"Zaškobrtnul jsem a upadl, aniž by mě napadlo, co bude následovat," uvedl Karlsson, který zatím v Soči potvrzuje pozici nejproduktivnějšího beka NHL a za tři zápasy zaznamenal tři góly a dvě nahrávky.

"Mělo by to však být v pořádku. Myslím, že to vypadalo o něco hůře, než jaké to doopravdy bylo. Nejsem naštěstí tak těžký. Říkal jsem mu, že se omlouvám, dohromady asi tak pětsetkrát," dodal nejproduktivnější Švéd na turnaji.

Pro Švédy, kteří v úvodním duelu porazili český tým a základní skupinou prošli jako jediní bez zaškobrtnutí, by byla ztráta Lundqvista další komplikací. Těsně přes turnajem přišli o zraněného Henrika Sedina, během her pak o další ofenzivní hvězdu Henrika Zetterberga.

Lundqvist odchytal ve skupině všechna tři utkání a v průměru inkasoval 1,67 gólu při úspěšnosti zákroků 93,6 procenta. "Teď už se tomu můžeme zasmát, protože to nebylo tak vážné, ale každému to určitě nahnalo velké obavy," připustil zkušený útočník Daniel Alfredsson.

Reklama

Související témata: