Hlavní obsah

Je to pohroma! píší na Slovensku po porážce s Čechy. Golonka obviňuje rozhodčí

Bratislava
Aktualizováno

Ve Vancouveru sahali po medaili, teď hokejisté Slovenska opouštějí olympijský turnaj v Soči už po osmifinále s pocitem velkého zklamání a ziskem jediného bodu. Po porážce s Českou republikou hodnotí slovenský tisk předčasný konec hokejistů jako velké rozčarování a rozebírá neúspěch hned z několika úhlů.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Zklamaní slovenští hráči po porážce s Českou republikou.

Článek

„Druhé nejhorší umístění v historii: Před námi jsou i Slovinci a Rakušané," připomíná server slovenského listu Nový čas fakt, že svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka skončili až na jedenácté příčce, když díky jednomu bodu z utkání s Ruskem figurují před posledním Norskem. Ještě hůře dopadli Slováci před dvanácti lety v Salt Lake City, kde skončili třináctí.

„Pro národ, který žije hokejem, je to přímo pohroma," píše dále server v článku, v němž analyzuje příčiny porážky, které shrnul pod titulkem: „Chlapci, nebylo to vůbec dobré! Elita ve slovenské chemii nezazářila."

Slovenská média se shodují v tom, že slovenský nápor v utkání s Čechy přišel příliš pozdě a utkání svým způsobem reflektovalo celkové vystoupení Slováků na olympiádě, které bylo velmi nevyrovnané. Vůjtkův tým tentokrát doplatil na velmi vlažný výkon v úvodní třetině.

Stárnoucí generace končí

Z vyjádření osobností slovenského hokeje po zápase zaujme především komentář bývalé hvězdy federální reprezentace Jozefa Golonky, jenž velký díl viny za porážku připsal rozhodčím.

„Rozhodčí určitě nebyl ok, protože hned v prvních minutách dvakrát nepotrestal velké fauly Čechů a nás potom vylučoval za malichernosti. Následně si soupeř vytvořil náskok. Je ale třeba přehodnotit první dvě rozhodnutí sudích, to bylo velmi podivné. Nechci tím omlouvat porážku. Později jsme se vzpamatovali a hráli jsme dobře. Zápas jsme nezvládli hned z několika stránek," cituje Golonku server Sport.sk.

List SME na svých internetových stránkách uvádí jako jednu z příčin brzkého vyřazení mimo jiné zranění několika opor. Zároveň připomíná, že turnaj v Soči bude znamenat konec pro generaci stárnoucích hvězd. „Další turnaje už budou záviset na hráčích jako Tomáš Tatar, Richard Pánik, Tomáš Jurčo či Martin Marinčin."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články