Hlavní obsah

Zdeno mi popřál, ať vyhrajeme medaili, řekl Krejčí o hovoru se Slovákem Chárou

Soči

Souboj dvou spoluhráčů z Bostonu vyzněl lépe pro Davida Krejčího. Útočník české hokejové reprezentace podpořil výhru 5:3 nad Slovenskem svým premiérovým zásahem na hrách v Soči a po postupu do čtvrtfinále byl pochopitelně mnohem spokojenější než Zdeno Chára. „Zdeno mi po zápase popřál, ať vyhrajeme medaili.“

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Davidovi Krejčímu (vlevo) gratuluje k trefě proti Slovensku spoluhráč Milan Michálek.

Článek

Čím to ale, že jste si tak skvěle rozjetý zápas zkomplikovali?

Já bych hlavně chtěl, aby se psalo, jak jsme hráli výborně 55 minut a ne jen o tom, že se Slováci dostali do zápasu. Podle mě jsme, až na pár střídání, hráli pořád dobře. Negativní věci musíme hodit za hlavu, nepotřebujeme si o nich číst na internetu. Chceme se soustředit jen na pozitiva.

Dobře, ale kde vidíte příčinu, že se Slováci takřka z bezvýchodné situace stejně dostali do hry?

Třetí gól přišel po našem špatném střídání, ale to se stane. I hokejisti jsou jenom lidi. Od toho jsme tým, abychom se podrželi. Na konci jsme to zvládli dobře, sbírali jsme jim kotouče a do vyložené šance na 4:4 je nepustili.

Jedním z klíčových faktorů výhry byly přesilové hry, které vám konečně vyšly, když jste hned tři proměnili. Kde nastala změna?

Trošku víc jsme si na ně věřili, máme důvěru od trenéra. Za dva góly (třetí využitá početní výhoda přišla při hře Slováků bez brankáře) z přesilovek jsme rádi, snad nám dodají sebedůvěru.

Jednu z nich jste využil i vy a připsal si svůj první gól na turnaji. Potěšilo vás, že je čekání u konce?

Já se celkově cítím dobře, takže neřeším, jestli góly dávám nebo ne. Hlavně, abych něčím pomohl týmu.

Stihli jste si po zápase něco říct se Zdenem Chárou, spoluhráčem z Bostonu?

Popřál mi, ať vyhrajeme medaili a pogratuloval k dobré hře.

Do zápasu jste šel ne úplně zdravotně v pořádku, nepřitížilo se vám ještě ze slovenské stíhací jízdy?

Hůř mi není. Dost jsem toho propotil, bacily jsou, doufám, pryč. Teď potřebuji načerpat energii. Ale nejen já, my všichni, abychom se dobře připravili na Ameriku.

Reklama