Hlavní obsah

Jágr za mořem srovnává: Hadamczik? To je stejné jako s Bílkem ve fotbale

Za mořem se vrhli na hokejová esa, která je zase budou bavit. NHL se v noci na středu našeho času znovu rozjede, zároveň se tam ale stále množí komentáře k dění na olympijském turnaji v Soči. I Jaromír Jágr je často dotazován, jak to bylo s českým vystoupením a s trenérem Aloisem Hadamczikem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr ještě na tréninku hokejové reprezentace v Soči v diskusi s trenérem Aloisem Hadamczikem.

Článek

Vlna kritiky směrem ke kouči, který sám po čtvrtfinálovém konci s Američany odstoupil, se donesla až za oceán. „Víš, jak to je. A u nás především. Měli jsme ve fotbale trenéra, který byl kritizován médii i fanoušky. A teď to máme v hokeji," srovnával Jágr v článku Toma Gulittiho na NorthJersey.com Hadamczikův případ s Michalem Bílkem. Ten skončil před časem u fotbalové reprezentace. Jeho neoblíbenost u publika byla mimořádná, ač měl na kontě postup do čtvrtfinále posledního ME.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Nebylo to všechno jen o olympiádě, trvá to déle," připomínal dále Jágr předešlé vlny kritiky směrem k Hadamczikovi. „Je to zkrátka jako ve fotbale," pokračoval Jágr s tím, že v týmu se nic mimořádného nedělo, žádné rozpory. „Normální atmosféra. A nemyslím, že jsme hráli špatně. Třeba ne na zlato, ale nebylo to zlé. Jen jsme těžko dávali góly," uvažoval.

„Já k trenérovi nic říkat nebudu. Každý jen spekuluje," přidal v článku názor Jágrův spoluhráč z Devils Patrik Eliáš a pochvaloval si, že je po problémech s průduškami fit a že může ihned naskočit do NHL.

Jágr zopakoval, že přes cestování mezi časovými pásmy a olympijské zápasy napěchované do pár dnů nemá problémy. „Necítím únavu, v pohodě spím."

Zopakoval též svůj již přednesený recept na obsazení klíčového postu na střídačce českého národního mužstva. Dokáže si představit zámořský způsob řešení s celým trenérským týmem.

Těžko říci kolikrát může tuto případnou novinku u reprezentace zažít na vlastní kůži. Letošní olympiádu ale podle svých slov bral jako „dobrou zkušenost, aby se dostal na vrchol v roce 2018". Že by tedy vskutku uvažoval o startu v Koreji, kdy mu bude šestačtyřicet? Nebo je to  jen další z jeho vtípků?

A Eliáš, kterému za čtyři roky bude jednačtyřicet? „Je to za dlouho," pravil, ale nechtěl činit konečná rozhodnutí.

Reklama

Související témata: