Hlavní obsah

Ruští hokejisté pod neutrální vlajkou? Pro ně to bude extra motivace, domnívá se Kovář

Martin KézrSport.czPrávo

V sedmadvaceti je to starý mazák, na světové šampionáty jezdí Jan Kovář nepřetržitě od roku 2013, přesto ale zažije jako drtivá většina českého hokejového týmu svou olympijskou premiéru až v Koreji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač a útočník Jan Kovář během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Jeho bratr Jakub byl přitom členem reprezentačního výběru na předchozích hrách v Soči. „Chtěl jsem být v nároďáku s bráchou, to nevyšlo, tak za to musím vzít sám," vyprávěl Kovář, který před včerejším reprezentačním srazem chodil na led v Plzni. „Hlavně jsem byl ale rád, že jsem vypadl domů."

Tato sezóna totiž pro Kováře a jeho Magnitogorsk není zrovna výstavní. Ledoborec KHL, vítěz Gagarin Cupu 2014 i 2016 a loňský finalista, v tomto roce bojuje o play off a s ním se trochu trápí i Kovář, jenž má za 52 zápasů bilanci 7+26, což je o 30 bodů méně, než dal do kupy v minulé sezóně.

„Těch gólů není tolik, ale trenér mi věří. Já myslím, že play off uhrajeme a v něm ukážeme sílu," řekl hráč, který v Rusku působí už pátým rokem.

V Magnitogorsku má Asii vlastně „přes řeku", s Metallurgem hrál párkrát v Číně, co čekat od Koreje, ale Kovář příliš netuší. „Ani nevím, jak budeme bydlet, s kým ze sportovců se můžeme potkávat a jestli bude šance vidět nějaký jiný sport. Já bych se rád podíval na biatlon," přiznal Kovář, který si ve skupině zahraje proti klubovému spoluhráči Kanaďanu Wolskému, na olympiádě pak budou z Magnitogorsku i brankář Košečkin a útočník Mozjakin.

„Ti mají velkou výhodu, že už teď trénují pohromadě. Určitě jim nevadí, že nebudou hrát pod vlajkou Ruska, spíš si říkám, že to pro ně bude extra motivace," myslí si Kovář.

Reklama

Související témata: