Hlavní obsah

Nikdo z nás se nechce vracet bez placky, navnadil fanoušky před olympiádou Sekáč

Praha

Každý den teď odlétají čeští olympionici směr Pchjongčchang, včerejší skupina ale byla vůbec nejpočetnější zásluhou osmnácti hokejistů. Ti se však před cestou do dějiště her ještě zdrží do pondělí na posledním kempu v Soulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté (zleva): Jan Kolář, Tomáš Zohorna, Jakub Nakládal, Michal Jordán a Tomáš Kundrátek během odletu na ZOH 2018 do jihokorejského Pchjongčchangu.

Článek

Většina českých hokejistů zamířila do Koreje

Národní tým cestuje na olympiádu rozdělený na dvě skupiny, protože sedm hráčů ještě mělo v úterý večer extraligové povinnosti a pod vedením kouče Jandače se vydají do Koreje až dnes. „Teprve ve čtvrtek budeme mít mužstvo poprvé pohromadě, vedle nedělního zápasového testu s Finy stihneme v Soulu tři tréninky v kompletním složení," přibližoval na letišti asistent Jiří Kalous.

Hráče ještě před desetihodinovým letem do korejské metropole pohlcovala atmosféra. „Když mám na sobě oficiální oblečení a držím letenku v ruce, tak už na mě opravdu olympiáda dýchla. Už i na sobě cítím, že jedu na výjimečnou akci," tvrdil obránce Jan Kolář a přiznal, že svou olympijskou účast považoval dlouho za nemyslitelnou. „Ještě teď to vnímám tak, že se na ni dostanu jen jednu za život," říkal 31letý Kolář.

„Mám to podobně a už jsem fakt hodně nažhavený. Od nikoho jsem nedostal žádnou dobrou olympijskou radu. Nic jsem dopředu nezjišťoval a nechám se v mnoha směrech překvapit," doplňoval Lukáš Radil, jenž byl rád za nedělní naplánovanou generálku proti Finsku. „Poslední zápas v KHL jsem hrál před dvěma týdny a nebylo by asi úplně dobré vletět do olympijského turnaje jen tak z voleje," přemítal útočník moskevského Spartaku.

V době pátečního slavnostního zahájení ZOH ale budou hokejisté ještě v Soulu. „Ceremoniál považuji za jeden z nejhezčích momentů každých her a trochu mě mrzí, že se na něj nedostaneme osobně. Musíme hrát tak, abychom šli na olympijský stadión alespoň při slavnostním zakončení," říkal Kolář s vědomím, že to bude podmíněno ziskem medaile. „Tohle je docela pěkný scénář, nikdo z nás se nechce vracet bez placky," říkal rezolutně útočník Jiří Sekáč.

Kolář se těšil i na sounáležitost české výpravy v olympijské vesnici. „Když bude prostor, rád půjdu ostatním zafandit," říkal obránce, jenž bude mít hned od prvního zápasu s Korejci v hledišti podporu manželky. „Naši přiletí až příští sobotu na Kanadu," doplnil ho Radil, který má také touhu jít podpořit krajany v olympijském snažení. „Kdyby to šlo, rád bych viděl na vlastní oči biatlon a rychlobruslení," naznačil. Sekáč má speciální motivaci zajít na Big Air snowboardistů. „Petr Horák je můj někdejší spoluhráč z Kladna, později ale utekl od hokeje na prkno a asi dobře udělal," smál se.

Reklama

Související témata: