Hlavní obsah

Švédsko - Německo 1:0Švédové zdolali po boji Německo a jsou dál stoprocentní

Kangnung

Hokejisté Švédska zdolali ve svém druhém vystoupení na olympijském turnaji v Pchjongčchangu Německo 1:0 a zůstávají bez ztráty bodů i bez inkasované branky. Jediný gól utkání vstřelil po 120 sekundách hry útočník Viktor Stalberg. Brankář Jhonas Enroth napodobil Viktora Fastha a udržel díky 28 úspěšným zákrokům čisté konto. Celkem čtyřikrát mu pomohla tyč.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Švédským hokejovým hrdinou je v pátek Viktor Stalberg. Jeho gólem zdolali Švédové výběr Německa těsně 1:0.

Článek
Fotogalerie

Obhájci stříbra z minulých her v Soči po čtvrtečním vítězství nad Norskem 4:0 znovu splnili roli favorita, ale podařilo se jim to s velkými obtížemi. O první místo ve skupině C a přímý postup do čtvrtfinále budou Švédové bojovat v neděli od 13:10 SEČ proti Finsku, které má také plný počet šesti bodů.

Vstup do utkání vyšel Švédům skvěle a přesně po dvou minutách vedli. Za německou obranu se dostal Stalberg a z mezikruží překonal Pielmeiera. Němci mohli vyrovnat ve 12. minutě při Lindholmově vyloučení, při kterém trefil Kahun pravou tyč.

V úvodu druhého dějství se Švédové neprosadili při vyloučení Yannica Seidenberga a Němci nezužitkovali početní výhodu při Gustafssonově trestu. Krátce poté ve 27. minutě pomohla Enrothovi po ráně Moritze Müllera od modré čáry horní tyč.

Při sérii vyloučení v závěru druhé části se Němci dostali i na 70 vteřin do výhody pěti proti třem, ale neužitkovali ji. Kahunův pokus opět skončil na tyči a Švédové se pak ubránili i při Franssonově trestu.

I v závěrečném dějství dělali svěřenci trenéra Marca Sturma výběru Tří korunek velké problémy. Ve 47. minutě měli opět Němci smůlu, protože Schützova střela zamířila do pravé tyče. Švédové těsný náskok udrželi i při závěrečné power play, odolali tlaku a také Lander minul opuštěnou německou branku.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Hokej (Kangnung)
Muži - skupina C
Švédsko - Německo 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 2. Stalberg (Zackrisson, Bergström). Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (Rus.) - Kaderli (Švýc.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3077.
Švédsko: Enroth - E. Gustafsson, Ahnelöv, S. Kronwall, Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Dahlin - J. Lindström, P. Lindholm, Möller - F. Pettersson, J. Lundqvist, D. Axelsson - Everberg, Lander, Omark - Zackrisson, Bergström, Stalberg - C. Klingberg. Trenér: Rikard Grönborg.
Německo: Pielmeier - M. Müller, Y. Seidenberg, Boyle, Ehrhoff, Hördler, Akdag, B. Krupp - Mauer, Kahun, Ehliz - Plachta, M. Goc, Wolf - Macek, Hager, Schütz - Kink, Fauser, Reimer - Noebels. Trenér: Marco Sturm.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články