Hlavní obsah

Nagano ožije. Všichni jsou zvědaví na záběry, které nikdy neměly být k vidění, říká Hnilička

Pchjongčchang

Příběh outsidera o tom, jak hokejový tým České republiky šokoval svět na ZOH v Naganu, je hlavním tahákem nového dokumentárního pětidílného seriálu Filmy z pod pěti kruhů vytvořeného pro Olympijský kanál. Součástí dokumentu budou nikdy nevysílané záznamy a exkluzivní rozhovory s největšími hvězdami včetně Haška, Jágra, Lindrose, Hulla a Jašina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlatý tým z Nagana po 20 letech (zleva): Josef Beránek, Jaroslav Špaček, Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Dopita, Martin Straka, Libor Procházka, Dominik Hašek, Robert Lang, Jiří Šlégr, Richard Šmehlík, Robert Reichel, David Moravec, Martin Ručinský, František Kučera a Milan Hnilička.

Článek

„Autoři natáčeli s hráči vzpomínkové rozhovory. Co jsem mluvil s kluky, všichni jsou zvědaví na záběry, které nikdy neměly být k vidění," říkal Milan Hnilička, nynější generální manažer hokejové reprezentace, jenž byl v Naganu jako třetí brankář.

Dokument, jehož režisérem je Čech Ondřej Hudeček, pojmenovaný Záznamy z Nagana je prvním z řady. Premiéru bude mít premiéru 28. února 2018 na Olympijském kanálu, jeho mobilních aplikacích, webové stránce olympicchannel.com a taktéž na Eurosportu.

Reklama

Související témata: