Hlavní obsah

Bauer vynechá kvůli špatným podmínkám nedělní závod Světového poháru

Praha

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vynechá kvůli špatným sněhovým podmínkám nedělní závod Světového poháru v polském středisku Szklarska Poreba, kde měl testovat na trati 15 kilometrů klasickou technikou s hromadným startem svou aktuální formu. Jeho posledním testem před olympijskými hrami v Soči tak bude závod na stejné distanci v italském Toblachu 1. února.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Článek

Polští organizátoři se potýkají s nedostatkem sněhu, závod se bude konat jen díky tomu, že v tomto týdnu mohli jeden den zasněžovat a dokázali vytvořit okruh o délce 2,7 km. Původně se mělo jet na trati dlouhé pět kilometrů.

"Kolo je zkrácené, navíc lehké s minimální šancí na roztrhání balíku," řekl ČTK Bauer. Dokonce se spekuluje o tom, že by se jelo bruslením a nikoliv ve stopě, kterou mají pořadatelé problém udržet kvalitní. "Záměr byl jet závod pro informaci o mém aktuálním stavu, což by se takto obtížně zjišťovalo. Radši zůstanu trénovat v Itálii," vysvětlil.

Kouč Miroslav Petrásek Bauerovi tento krok doporučil. "Ty podmínky jsou tam hrozné, až strašné. Úprava je mizerná, divím se, že se to tam vůbec jede," uvedl Petrásek.

Szklarska Poreba bude v sobotu hostit sprint volnou technikou, distanční závody jsou na programu v neděli.

Reklama

Související témata: