Hlavní obsah

Mistryně světa ve skocích Hendricksonová se uzdravila pro Soči

Úřadující mistryně světa ve skocích na lyžích Sarah Hendricksonová stihla vyléčit vážné zranění kolena a bude startovat na olympijských hrách. Nominaci devatenáctileté skokanky do Soči potvrdil ve středu Americký olympijský výbor.

Foto: Jeffrey D. Allred, ČTK/AP

Americké skokanky zleva Jessica Jeromeová, Sarah Hendricksonová a Lindsey Vanová.

Článek

Hendricksonová se těžce zranila koncem srpna při tréninku v Oberstdorfu a po následné operaci se předpokládalo, že pro ni sezóna skončila. "Když jsem v srpnu upadla a ležela tam dole pod můstkem, myslela jsem si, že je po všem. Mé sny o tom, že budu startovat na olympijských hrách, se zhroutily," přiznala nyní Hendricksonová.

Vítězka 13 závodů Světového poháru si při pádu přetrhla přední zkřížený vaz, vnitřní postranní vaz a poškodila si meniskus. "Makala jsem tak tvrdě, jak jen to šlo, abych si ten sen nakonec splnila," řekla Hendricksonová k rehabilitaci, jež obsahovala šest až osm hodin fyzioterapie denně.

Spolu s ní byly do amerického týmu pro Soči nominovány Jessica Jeromeová a jedna z průkopnic ženského skoku Lindsey Vanová, první mistryně světa z Liberce 2009.

Reklama

Související témata: