Hlavní obsah

VIDEO: Bauer a spol. budou vidět. Do Soči vyrazí v nových kombinézách a s ambicemi na šestku

Michal OsobaPrávo

Místo nepříliš výrazné černo-zelené kombinace obléknou čeští běžci na lyžích v olympijském Soči zbrusu novou kombinézu v národních barvách. Ve čtvrtek odlétající devítka českých reprezentantů teď už jen doufá, že vidět budou na tratích v areálu Laura i svými výkony.

Lukáš Bauer v ToblachuVideo: facebook Lukáše Bauera

 
Článek

Na kombinézách je patrný český motiv včetně státního znaku. „Je dobře, že bude v našich barvách. A lev k tomu patří jako symbol,“ pochvaloval si Martin Jakš. „Hlavně, aby byla rychlá," notoval si se svými parťáky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Právě Jakš, nejúspěšnější český muž v Tour de Ski, byl jediným, kdo neabsolvoval závěrečnou přípravu podle plánu. Vinou nemoci odcestoval na vysokohorské soustředění do italského Passo Lavazé se zpožděním. Upravený program měla i ženská jednička Eva Vrabcová-Nývltová, která dříve nesnášela dobře přechody z vyšších nadmořských výšek.

Formu ladil v Toblachu

Odděleně, byť ne daleko, od zbytku reprezentace se připravoval také Lukáš Bauer. Nejlepší český běžec na lyžích posledních let dal přednost níže položenému Toblachu, kde se v sobotu představí v závodě na 15 kilometrů klasicky, a do Soči odletí až v úterý.

„Lukášovi se v Lavazé moc nelíbí a v Toblachu byly ideální podmínky, tak jsme zvolili toto řešení,“ vysvětloval trenér mužské reprezentace Miroslav Petrásek. „Pětkrát jsem se tam za ním jel podívat a byl spokojený. Poslední tréninky absolvoval s chutí, je připravený,“ hlásil Petrásek.

Bauer bude na patnáctce klasicky největším českým individuálním želízkem pro běžecké závody v Soči. „Do šestého místa by mohla zajet i štafeta a týmový sprint,“ věří Petrásek.

Plán startů mužské reprezentace v Soči
skiatlon (9. 2.): Magál, Novák, Jakš (pokud bude zcela fit)
sprint (11. 2.): Kožíšek, Razým
15 km klasicky (14. 2.): Bauer
štafeta (16. 2.): Bauer, Jakš, Magál, Razým
týmový sprint (19. 2.): Jakš, Razým
50 km volně s hromadným startem (23. 2:): Novák, Bauer, Magál, Jakš

Reklama

Související témata: