Hlavní obsah

Kasai by chtěl startovat za čtyři roky na své osmé olympiádě

Soči

Veterán skokanských můstků Noriaki Kasai má sice rekordní sedmý start na zimních olympijských hrách teprve před sebou, už ale plánuje účast na těch dalších. Jednačtyřicetiletý Japonec v Soči prohlásil, že by rád v roce 2018 v Pchjongčchangu znovu závodil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Japonský skokan Noriaki Kasai na Turné čtyř můstků v Bischofshofenu.

Článek

"Budu se snažit, abych byl i na osmých olympijských hrách při tom," řekl dnes v ruském dějišti her populární skokan na lyžích. Kasai a ruský sáňkař Albert Demčenko budou prvními sportovci s účastí na sedmi zimních olympijských hrách.

Kasai přitom bude i v Soči patřit, především na velkém můstku, mezi adepty na umístění na stupních vítězů. "Vyhrát nutně nemusím, ale budu bojovat o medaile," prohlásil Japonec, jenž se v lednu v rakouském Bad Mitterndorfu stal nejstarším vítězem závodu Světového poháru v historii.

První velký úspěch vybojoval Kasai už v roce 1992 v Harrachově, kde vyhrál mistrovství světa v letech. Pod pěti kruhy získal pouze jednu medaili, v roce 1994 v Lillehammeru byl členem stříbrného družstva na velkém můstku. Na domácích hrách v Naganu, kde Japonci vyhráli soutěž družstev, v týmu nebyl kvůli zranění.

Také o rok starší Demčenko má ve sbírce jedno olympijské stříbro, které získal v Turíně 2006. K jeho úspěchům patří tituly mistra světa i Evropy a také celkový triumf ve Světovém poháru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články