Hlavní obsah

Zdravotníci v pohotovosti. Tři boulařky odvezli, spadla i Sudová

Michal Osoba (Soči)Sport.czPrávo

Plno práce měli zdravotníci při trénincích lyžařek v boulích na olympijské trati v Soči. „Tři holky se rozmázly a museli je odvážet. Bezpečné to tu není,“ hlásila česká naděje Nikola Sudová. Sama se ostatně v areálu extrémních sportů Roza Chutor ocitla nedobrovolně na zemi. „Při jednom ze skoků D-Spin jsem s sebou řízla, byla jsem nízko. Jen jsem si trochu narazila bok, ale v pohodě,“ ujišťovala.

Foto: Profimedia.cz

Boulařka Nikola Sudová si už vyzkoušela tréninkové podmínky v Soči.

Článek
Fotogalerie

V čem tkví záludnost boulařské trati? „Je těžší než vloni při Světovém poháru. Vznikl tam zlom, navíc jak přes noc sníh zamrzne a ve dne na něj paří sluníčko, povrch je takový slizký a blbě drží," vysvětlovala jednatřicetiletá Sudová, pro niž je Soči čtvrtou účastí pod pěti kruhy. „Navíc jsou boule špičaté a nebezpečně vysoké a trenéři s tím nesmí nic dělat," krčí rameny.

Soutěž pro ni začne už ve čtvrtek, den před slavnostním zahájením. Z první kvalifikace postoupí nejlepší desítka, zbylé závodnice budou v sobotu bojovat o dalších deset míst v prvním finále. Z něj projde dál dvanáctka nejlepších a sobotní večerní superfinále už se bude týkat jen elitního sexteta.

Sudová by pochopitelně byla nejradši, kdyby se jí druhá část kvalifikace netýkala. „Jsem úplně v pohodě, i to drobné nachlazení už odeznělo. Navíc je tu krásně, svítí sluníčko, takže se udržuju v dobré náladě," hlásila věčně usměvavá lyžařka. Připravena je i na noční lyžování, vždyť superfinále se jede v sobotu až ve 23:10 místního času. „Snažím se zůstávat v českém čase, spím déle, až do deseti," popisuje.

Ve čtvrteční kvalifikaci se představí i druhá česká boulařka Tereza Vaculíková.

Reklama

Související témata: