Hlavní obsah

Spravil jsem si chuť, těšilo po sjezdu Banka. Před startem si ale nevěřil

ram (Soči)Sport.czPrávo

Plácnul si s třetím mužem sjezdu Jansrudem z Norska a uznale pokýval hlavou, o pár metrů dál mrknul na stříbrného Innerhofera a na ruce ještě zahalené do rukavic zvedl palec na znamení chvály. Ve velké pohodě a uvolněně působil po nedělním závodě lyžařů ve sjezdu na olympijských hrách v Soči český reprezentant Ondřej Bank, který skončil dvacátý.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ondřej Bank na trati olympijského sjezdu v Soči.

Článek

Vypadáte hodně spokojeně. Je umístění povzbuzením do dalších olympijských startů?

Chtěl jsem být do patnáctky, ale i tak jde o dobrý výsledek. Mrzí mě, že se mi nepovedla horní pasáž. Nejsem schopný ji projet bezchybně, ale netuším proč. Ztrátu už jsem pak nedohnal. Hledím na vše s vědomím, že vrchní část tratě pro sjezd nebude v závodu do kombinace, což je velmi pozitivní. Ztratil jsem tam pět desetin, což je hrozně moc.

Za vítězným Rakušanem Mayerem jste zaostal o dvě vteřiny.

Což vůbec není špatné. Ztráta je moc zajímavá právě z pohledu bojů o medaili v kombinaci.

Těsně jste porazil velkého kamaráda Jana Hudce, rodáka ze Šumperka reprezentujícího Kanadu. Cení se i triumf na dvacáté pozici a jen o 0,25 vteřiny?

Jasně (směje se). Jde o jedno z malých pozitiv. Pro mě by bylo moc zajímavé skončit do desítky či patnáctky. Myslím, že jezdím sjezdy docela dobře. Tréninky mi úplně nešly, moc jsem si před závodem nevěřil. Docela jsem si spravil chuť.

V cíli jste zůstal dlouho stát opřený o hůlky v předklonu. Byl jste tak moc unavený?

Trať je hrozně dlouhá a namáhavá, ale zároveň šlo o strašně pěkný sjezd, takže jsem si ho užil a mám pěkný zážitek. Ještě v sobotu dopoledne jsem trénoval slalom, nenaladil jsem formu konkrétně na sjezd. Víc směřuji program ke kombinaci.

Jaký bude tedy program nejbližších dnů?

Hlavně odpočívat, protože sobotní trénování jsem trochu přehnal. Ladil jsem slalom a štvalo mě, že jsem ho dvakrát neprojel, takže jsem dal potřetí, což nebylo moc chytré. Přesto jsem sjezd zvládl silově dobře, což je další dobré znamení pro kombinaci.

Reklama

Související témata: