Hlavní obsah

Rusové cítí křivdu. Odvolali se proti výsledkům skiatlonu

Rusové se odvolali proti výsledkům mužského skiatlonu na olympijských hrách, v němž jejich běžec Maxim Vylegžanin těsně přišel o bronzovou medaili. Podle domácí výpravy bronzový Nor Martin Johnsrud Sundby ve finiši Vylegžaninovi zkřížil dráhu a bránil mu v běhu. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) musí rozhodnout do tří dnů, bude to však pravděpodobně dříve.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Švýcar Dario Cologna (21) byl v cíli skiatlonu první před Marcusem Hellnerem (11), Nor Martin Johnsrud Sundby (druhý zleva) podle Rusů Maximu Vylegžaninovi (7) nedovoleně zkřížil dráhu a připravil ho o bronz.

Článek

Rusové protestovali hned po nedělním závodu u jury, která protest zamítla. Podle rozhodčích jel Sundby výrazně před Vylegžaninem a jeho počínání výsledky neovlivnilo. Od FIS nicméně norský lyžař dostal za prohřešek proti pravidlům důtku.

Mluvčí FIS Michal Lamplot dnes potvrdil, že Rusové odvolání podali a federace má 72 hodin na to, aby rozhodla. "Případem se budeme zabývat co nejdříve, protože všichni na rozhodnutí čekají," řekl český funkcionář.

Olympijský skiatlon v Krasné Poljaně vyhrál Švýcar Dario Cologna před švédským obhájcem titulu Marcusem Hellnerem. Sundby už v neděli bronzovou medaili převzal.

Reklama

Související témata: