Hlavní obsah

Begg-Smith v boulích úspěšný comeback neslavil a ukončil kariéru

Krasnaja Poljana

Ošklivým pádem v kvalifikaci skončila snaha australského akrobata Dalea Begga-Smithe o zisk třetí olympijské medaile v jízdě v boulích. Devětadvacetiletý šampion z Turína 2006 a bronzový medailista z Vancouveru pak oznámil, že to byl jeho poslední závod v kariéře.

Foto: Mike Blake, Reuters

Australský boulař Dale Begg-Smith měl v kvalifikaci ošklivý pád.

Článek

Kanadský rodák, majitel kompletní medailové sbírky z mistrovství světa a úspěšný podnikatel v internetovém průmyslu s milionovými příjmy, se před touto sezonou vrátil po třech letech do Světového poháru s vidinou dalšího olympijského úspěchu. Ze čtyř startů, které mezi elitou absolvoval, bylo jeho maximem páté místo.

"Byl to zoufalý krok. Věřil jsem v zázračný výkon," řekl Begg-Smith. Na otázku, zda ještě bude závodit, odpověděl jasně: "Ne."

Olympijský závod se mu vyloženě nepovedl a v druhé kvalifikaci navíc spadl přímo na obličej. Vyvázl bez zranění, jen si stěžoval na ztuhlý krk. "Prostě jsem to dneska necítil. Sníh byl měkký a já na takovém čtyři roky nelyžoval," řekl. Pokusu o návrat ale nelitoval. "Byla to legrace a jsem rád, že jsem to zkusil. Pokazil jsem to."

Reklama

Související témata: