Hlavní obsah

VIDEO: Libanonská lyžařka má problémy kvůli videu, na němž je skoro nahá

Na sociálních sítích se dnes objevilo video zachycující libanonskou olympioničku Jacky Šamúnovou téměř nahou při pózování fotografům. Účelem seance v libanonském lyžařském středisku Fárajá bylo vytvořit fotografie pro kalendář na rok 2013. Dvaadvacetiletá lyžařka se dnes omluvila s tím, že ke zveřejnění byly původně určeny jenom fotografie, ne video.

Jacky Šamúnová

 
Článek

"Chci se všem omluvit. Vím, že Libanon je konzervativní země a že jde o snímky, které neodrážejí naši kulturu. Žádám vás, abyste přestali to video šířit. Pomůže mi to zkoncentrovat se, protože to, co je pro mě nyní důležité, je trénink a závod," napsala slalomářka na Facebooku.

Libanonský ministr kultury a sportu Fajsal Karámí však zareagoval velmi rychle a požádal národní olympijský výbor, aby "chránil pověst Libanonu".

Výbor rozhodne

Fádí Kajrúz, který vede libanonskou výpravu v Soči, řekl agentuře AFP, že výbor dnes rozhodne. Šamúnová prý nemá povolení hovořit s novináři.

Lyžařka, která startovala už na minulé olympiádě ve Vancouveru a skončila tam 54. ve slalomu, má zatím podporu mnoha fanoušků. "Máš právo dělat si, co chceš. Nemluv o konzervativní, ale o schizofrenní zemi," napsal jeden z nich.

Další narážejí na ministrova slova o pověsti Libanonu a upozorňují, že nikdo se nepozastavuje nad útoky a násilnostmi, které se do Libanonu šíří ze Sýrie. "Atentáty každý týden, to není problém. Jestliže se však Jacky Šamúnová zúčastní poněkud odvážnější fotoseance, je to skandál," reagoval jeden z Libanonců na Twitteru.

Libanon má v Soči jenom dva sportovce a Šamúnová je jedinou ženou v týmu.

Reklama

Související témata: