Hlavní obsah

Zraněnou skikrosařku Komissarovovou převezli do Německa

Aktualizováno

Ruská lyžařka Marie Komissarovová, která v sobotu při tréninku na olympijský skikros utrpěla zranění páteře a musela okamžitě podstoupit operaci zlomeného a vychýleného hrudního obratle, byla dnes převezena do Německa, kde podstoupí další operaci.

Foto: Ria Novosti, Reuters

Vladimír Putin (uprostřed) na návštěvě vážně nemocné Marie Komissarovové.

Článek

Ruská federace freestyleového lyžování vypravila zvláštní let, aby se Komissarovová dostala do péče specializované kliniky v Mnichově. Tam by lyžařka v nejbližší době měla podstoupit další chirurgický zákrok.

"Snažíme se, aby všechno dopadlo co nejlépe," řekl ministr sportu Vitalij Mutko agentuře RIA a odmítl se bavit o ceně leteckého speciálu, která je podle něj irelevantní.

První operace třiadvacetileté Rusky v sobotu trvala šest a půl hodiny. Lékaři jí obratle zpevnili kovovým implantátem a nyní je stav Komissarovové stále vážný, ale stabilizovaný. Chirurgové dokážou úspěšnost zákroku zhodnotit až přibližně za čtyři dny.

Komissarovovou ještě v sobotu v nemocnici navštívil ruský prezident Vladimir Putin. Sportovkyni popřál rychlé uzdravení a zatelefonoval i jejímu otci, aby se pokusil rozptýlit jeho obavy. Telegramem ji dnes pak podpořil i premiér Dmitrij Medveděv.

"Miliony ruských fanoušků mají o vás upřímné obavy a doufají, že vám lékaři dokážou vrátit zdraví a budete moci znovu sportovat. Jste silný člověk a jsem si jistý, že olympijský duch a odhodlání vám pomohou zvládnout tuto těžkou situaci," napsal Medveděv do telegramu.

Reklama

Související témata: