Hlavní obsah

Lyžařka Cheshireová byla po pádu v tréninku v U-rampě v bezvědomí

V olympijském Extreme Parku došlo k dalšímu zranění, po pádu na obličej v tréninku v U-rampě byla několik minut v bezvědomí britská lyžařka Rowan Cheshireová. Osmnáctiletá závodnice byla s otřesem mozku přepravena nosítkách do lékařského centra a bude muset zůstat na klinice přes noc na pozorování.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Jedna z obětí olympijského Extreme Parku Jacqueline Hernandezová z USA opouští závodiště na nosítkách.

Článek

Zatím není jisté, zda bude Cheshireová schopna nastoupit do čtvrteční premiéry této lyžařské disciplíny na olympijských hrách. Bronzová medailistka z loňského juniorského mistrovství světa patří v Soči k britským nadějím, na začátku ledna v Calgary poprvé zvítězila v závodě Světového poháru.

Nepříjemné zranění v neděli postihlo v tréninku i švýcarského akrobatického skokana Christophera Lamberta, který si vykloubil loket. V Extreme Parku už od začátku her došlo mezi lyžaři a snowboardisty k mnoha karambolům s různě vážnými následky.

Nejtěžší zranění si přivodila domácí skikrosařka Marie Komissarovová, jež si při pádu v tréninku zlomila obratel. Ruská akrobatka má za sebou více než šestihodinovou operaci a k další byla převezena do Německa.

Reklama