Hlavní obsah

VIDEO: Zlato bylo v šuplíku, aby ho nečmajzla uklízečka, smála se unavená Samková

Soči

Pouhé čtyři a půl hodiny spala po úspěšném útoku na zlatou olympijskou medaili česká snowboardkrosařka Eva Samková. V neděli večer v Soči absolvovala slavnostní ceremoniál v olympijském parku, následně zavítala do Českého domu v dějišti her a teprve poté vyrazila do horské vesnice, kde nocuje. „Jsem děsně unavená. Místo plánované pondělní oslavy si půjdu lehnout,“ říkala krátce po poledni.

Eva Samková na tiskové konferenci v Soči.Video: Radek Malina, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Jaké bylo probuzení s vědomím, že jste olympijská vítězka?

Stejné jako v neděli před závodem. Když jsem přebírala kytici během ceremoniálu přímo na stadiónu, tak jsem si říkala, že jsem fakt vyhrála. Jinak mi zase nepřijde situace nijak mimořádná, velký humbuk se nekoná. A doufám, že ani nebude. Snad ještě další čeští sportovci získají zlaté medaile a pozornost se rozmělní.

Zaznamenala jste, že v olympijském parku v Praze na Letné měla většina fanoušků namalovaný knírek, kterým si zdobíte obličej při závodech?

Jo, to bylo fajn. Ve Vrchlabí, odkud pocházím, všichni otáčeli bundy, přestože neměli olympijské. Můj bývalý kluk mi psal, že si chtěl vsadit na mé vítězství, ale kurs byl údajně tak nízký, že se na to vykašlal.

Jak jste naložila s medailí po návratu ze slavnostního vyhlášení a oslavy v Českém domě v Soči?

Měla jsem jí v šuplíku, aby mi jí nečmajzla uklízečka (směje se). Dostala jsem se do postele asi v půl čtvrté. V osm už jsem vstávala. Jsem docela unavená. Ale neslavila jsem nijak bouřlivě, dala jsem si vlastně jen jedno malé pivo a jinak spíše čepovala. Místo naplánované večerní oslavy půjdu určitě spát.

Dostala jste hodně gratulací z domova?

Už před závodem mi psala Věra Čáslavská, že mi moc drží palce, aby mi vyšel útok na zlato, což mě ohromně potěšilo. Nějaké emaily přišly. Volala jsem si s mamkou a zbytkem rodiny. Oni nejsou vyhrocení fanoušci, i když pochopitelně závod hodně prožívají. Spíše mi líčila, kdo všechno gratuloval doma, a emoce lidí kolem.

Prozradíte váš program pro další dny v Soči?

Plánuji cestu na hokej se Slovenskem, určitě navštívím smíšenou štafetu biatlonistů, kterou jsem nikdy neviděla. Počítám stoprocentně se skikrosem a chci vidět boby, jak to klukům frčí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články