Hlavní obsah

Setkání s Jágrem? Větší nervy než ve finále, přiznala zlatá snowboardkrosařka Samková

Soči

Z krátkého letmého setkání se vyklubal více než hodinový rozhovor. Snowboardkrosařka Eva Samková si splnila své přání, když si jako odměnu za svůj nedělní zlatý olympijský závod dopřála schůzku se svým hokejovým idolem Jaromírem Jágrem.

Foto: Sport.cz

Zlatá česká snowboardkrosařka Eva Samková a hokejová legenda Jaromír Jágr si měli o čem povídat.

Článek

Dlouho se hledal vhodný termín, nakonec se po pondělním tréninku hokejové reprezentace setkali v jídelně pobřežní olympijské vesnice. U stolu s nimi byl i renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář, vedle seděla další část hokejové reprezentace. „Bylo to strašně příjemné. Vůbec to nevypadalo jako aranžované setkání, i když trochu bylo. Dlouho jsme kecali, divím se, že na mě měl tak dlouho čas," nadšeně popisovala nejlepší snowboardkrosařka světa.

I když i ona už je v Česku sportovní hvězdou, před setkání s hokejovou legendou s ní pořádně cloumala nervozita. „Hrozná. Možná ještě trošku větší než před olympijským finále. Na závody jsem přece jen zvyklá, s Jardou jsem se potkala poprvé," vysvětlovala.

A tak dumala, jestli má o 22 let staršímu hokejistovi tykat nebo vykat. „Nakonec jsme si tykali, aspoň myslím," usmívala se pár minut po setkání. Témata debaty? „Zajímala jsem se, jestli jsou v týmu opravdu takoví kámoši, protože působí jako dobrá parta a pak jsem se ptala na takové obecné věci," vykládala Samková. Jestli Jágr sám někdy jezdil na prkně, ale nezjistila.

Na Slováky do hlediště?

Vzpomínkou na setkání pro ni bude reprezentační dres s gratulací a autogramem slavné osmašedesátky, na jeho přední straně jsou pak podpisy ostatních reprezentantů.

Samková sice v rámci množství aktivit, které ji v pondělí čekaly, nosila zlatou medaili stále u sebe, ale olympijskému vítězi z Nagana ji ukazovat nemusela. „On už nějakou má, zná to moc dobře," usmívala se Samková.

Jágra obdivuje od dětství. „I když nemaluju, tak si pamatuju, že jsem si jednou doma kreslila Jardu v dresu Pittsburghu, když tam hrál," vybavuje si snowboardistka. K hokeji má blízko, její bratranec hraje v liberecké juniorce, další příbuzný působí ve Vrchlabí. „Občas na ně chodím, je to sranda," vypráví. V úterý má v plánu navštívit zápas podstatně vyšší úrovně. „Snad na Slováky seženu lístky, chtěla bych jít," říká.

Reklama

Související témata: