Hlavní obsah

Ještě v pondělí si Ester nezavázala tkaničku, přiznal otec Ledecké Janek

Michal Osoba (Soči)Sport.czPrávo

Do Soči dorazila snowboardistka Ester Ledecká s nepříjemným zdravotním hendikepem, když ji vydatně trápila bolest zad. „Původně jsme nechtěli vůbec odjet z Prahy, ještě v pondělí si sama nemohla zavázat tkaničku,“ přiznával její otec Janek Ledecký.

Foto: Mike Blake, Reuters

Česká snowboardistka Ester Ledecká vypadla v paralelním obřím slalomu v Soči ve čtvrtfinále.

Článek

Ruce věhlasného fyzioterapeuta Pavla Koláře ale dokázaly osmnáctiletou talentovanou snowboardistku uschopnit, a tak si v paralelním obřím slalomu mohla dojet pro sedmé místo. „Při závodě byla záda úplně super, pan Kolář udělal spoustu práce," ujišťovala Ledecká.

Po opatrnější první jízdě skončila v kvalifikaci desátá, a tak ji ve čtvrtfinále čekala pozdější olympijská vítězka Patrizia Kummerová ze Švýcarska. První jízdu Ledecká vyhrála o 57 setin, jenže ve druhé o náskok přišla. „Dala jsem do toho maximum, ale udělala jsem tam nějaké chyby," líčila svěřenkyně rakouského trenéra Richarda Pickla.

Sedmé místo je pro Ledeckou nejhorším výsledkem v její zatím životní sezóně, druhou olympijskou šanci bude mít v sobotním paralelním slalomu. „Cíl v podobě elitní desítky jsem si splnila, z toho mám hroznou radost a těším se na další závod," vykládala Ledecká.

„V první desítce už jsou samé výborné snowboardové profesionálky, které mají ve Světovém poháru najeto minimálně pět sezón. Ester, která je mezi nimi absolutně nejmladší, jezdí teprve druhou sezónu," považoval si výsledku Ledecký.

Reklama

Související témata: