Hlavní obsah

Kolena neurvala. Trenéři byli rádi, že jsem se vymotala ze sítí, líčila skikrosařka Kučerová

Krasnaja Poljana

Jedna vyřazovací jízda a konec. České skikrosařky se rozloučily s olympijským závodem už v osmifinále. Obě obsadily příčku kopírující jejich věk. Jednadvacetiletá Andrea Zemanová dojela jednadvacátá, o tři roky starší Nikol Kučerová čtyřiadvacátá.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

České skikrosařky Andrea Zemanová (vlevo) a Nikol Kučerová.

Článek

Na náročné trati za místy hodně špatné viditelnosti docházelo k řadě těžkým pádům i zranění, čtyři lyžařky vůbec nenastoupily do závodu, další museli lékaři odvážet při vyřazovacích jízdách.

Zemanová si postupové naděje zkomplikovala už pádem v kvalifikaci, která byla kvůli mlze na čas přerušena. „Trenéři byli rádi, že jsem se vymotala ze sítí, mysleli, že mám urvaná obě kolena, ale naštěstí to byl jen naražený bok. Mohla jsem mít lepší pozici a sebevědomí do závodu. V něm jsem udělala pár malých chyb a holky mi ujížděly," mrzelo Kučerovou.

Zemanová si lepší kvalifikační jízdou vydobyla právo startovat v tříčlenném osmifinále, ale dojela v něm poslední. „Chtěla jsem jednou postoupit. Ale aspoň jsem přežila náročnou trať, nevím, jestli tu nějaká holka vůbec zvládla celý týden bez pádu. Z těch velkých skoků mám odražené holeně. V televizi to nevypadá, ale je to jakoby člověk najížděl na skokanskou rampu. Vidí jen mraky, oblohu, a pak jak dopadne," popisovala dcera bývalého úspěšného sjezdaře Bohumíra Zemana.

Reklama

Související témata: