Hlavní obsah

Padesátka bude bolet, je připravený Bauer

Krasnaja Poljana

Padesátikilometrový maratón tradičně zakončí olympijský program běžců na lyžích a Lukáš Bauer by v něm rád zužitkoval dobrou formu, kterou si do Soči přivezl. Byť se zatím týkala klasické techniky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer na olympijské trati na 15 kilometrů.

Článek

„Nemůžu říct, že bych na tom byl špatně. Jen jsem tu vsadil všechno na jednu kartu směrem ke klasické patnáctce a snaze se nominovat do týmového sprintu. Bruslení mi v této sezóně nejde tak dobře jako klasika, trochu se peru s technikou," přiznával Bauer, jenž byl pátý na patnáctce a dobrým výkonem pomohl k osmému místu štafety.

Padesátku, která se jede v neděli volně s hromadným startem, úplně s nadšením nevyhlíží. „Není to tak, že bych se na ni těšil. Není mojí doménou a bude bolet," ví Bauer. V horách nad Soči se navíc v posledních dnech velmi často mění podmínky. „Sníh není nejskluznější. Spousta závodníků může vykysnout. Jen doufám, že to nebudu já," usmál se.

Pro šestatřicetiletého Bauera by nedělní start mohl být poslední v olympijské kariéře. Ale definitivně to nepotvrdil. „Teď na to přišla řeč se slovenským biatlonistou Hurajtem. Vyprávěl, jak měl v pátek poslední volno a v sobotu ho čeká poslední závod... Já si říkal, co když je to pro mě taky poslední závod na olympiádě? Nevím, bude hodně záležet na rodině. Určitě do padesátky nepůjdu s tím, že pak už nikdy na olympiádě nepoběžím," dodal.

Reklama