Hlavní obsah

Už jsem udělal dost hloupostí a jen kvůli egu nechci další, řekl Bank o vynechaném slalomu

Krasnaja Poljana

Měl to být jeho poslední olympijský závod v kariéře, nakonec ale jeho derniérou pod pěti kruhy byl středeční obří slalom zakončený pátým místem. Lyžař Ondřej Bank si v něm však natáhl přitahovač stehna, a tak sobotní slalom radši neabsolvoval.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Český lyžař Ondřej Bank.

Článek

Dlouho jste rozmýšlel, jestli nakonec pojedete?

Dva dny jsem na tom makal, v pátek při volné jízdě to bylo dobrý, ale při sobotním ranním rozježdění mě to bolelo a nechtěl jsem riskovat. Ani bych si jízdu neužil.

Radil jste se i s lékařem?

Doktor mi říkal, že by existovalo riziko většího poškození, takže jsme se na to radši vykašlali.

I proto, že se jednalo o slalom, tedy ne vaši speciální disciplínu?

Jasně, teď je pro mě důležitý obřák a sjezd. Měl jsem v plánu tady v Soči jednu disciplínu vynechat, a původně to mělo být super-G. Slalom se nakonec v pohodě dal jet, i když jsem unavený, ale nemá cenu riskovat. Jsem rád, že jsem nějakým způsobem zdravý, ještě máme před sebou na začátku března světový pohár v Kvitfjellu, takže jsem zvolil snad rozumnou variantu.

Bolí vás stehno hodně?

Teď je to docela dobrý, čekal jsem to horší. Škoda, že jsem nemohl jet, mohl to být poslední závod na olympiádě a docela jsem se těšil. Ale už jsem v životě udělal dost hloupostí, že nemusím jezdit všechno. Sice bych nejradši jezdil pořád, ale to není to nejrozumnější.

Takže s přibývajícími roky jste už moudřejší?

Ale jenom o kousek... Dva roky jsem bojoval se zraněními a nechtěl bych další kvůli nějaké hlouposti, kvůli svému egu.

Reklama

Související témata: