Hlavní obsah

Bank inspiroval natolik, že i soupeři ho plácali po zádech

Soči

Absolvoval už svou čtvrtou olympiádu, na tu v Soči však bude lyžař Ondřej Bank vzpomínat ze všech nejradši. A to přesto, že nedosáhl na medaili, byť jí byl po prvním kole superkombinace i obřího slalomu blízko.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Český lyžař Ondřej Bank na olympiádě v Soči.

Článek

„Jenže já bych těch šancí, abych medaili udělal, potřeboval aspoň deset. Ale celkově to pro mě byla skvělá, absolutně luxusní olympiáda. Prostě zázrak. Medaile, to už by byl double zázrak," usmívá se Ondřej Bank, který se na hrách v Soči hned ve třech disciplínách umístil v elitní desítce.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Přitom jsem se bál, že po minulých dvou sezónách, kdy jsem byl často zraněný, budu jezdit okolo 40. místa. Člověk nedokáže odhadnout svou kvalitu a jsem rád, že nebylo bláhové si myslet, že na to ještě mám," potěšilo třiatřicetiletého rodáka ze Zábřehu na Moravě.

Bilance Ondřeje Banka v Soči:
Sjezd20. místo
Superkombinace7. místo
Super-G9. místo
Obří slalom5. místo
Slalomnestartoval

Taky že Banka v Soči jeho soupeři zahrnovali chvalozpěvy. Pro zejména menší státy se stal inspirací, že lyžařským velmocím jako jsou Rakušané, Američané nebo Norové lze konkurovat. „Soupeři mě plácali po zádech, což mi udělalo radost. Malé státy potřebují podobné vzpruhy a ocení, když vidí někoho z Čech, jak dokáže porážet ty nejlepší."

Teď Bank doufá, že mu úspěch pod pěti kruhy pomůže sehnat sponzora. „Peníze se teď budou řešit, ale lidi, kteří lyžování rozumí, reagují mega mega pozitivně. Hodně velké ohlasy mám hlavně z Rakouska nebo Švýcarska," přiznává Bank, jenž v sobotu chtěl startovat i ve slalomu, ale kvůli nataženému přitahovači stehna si to rozmyslel.

„Stehno mě bolelo, takže bych si jízdu ani neužil a radši jsem se na to vykašlal. Dva roky jsem bojoval se zraněními a nechtěl bych kvůli své hlouposti utrpět další."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články