Hlavní obsah

Kanada a Slovinsko chtějí odebrat Francouzům medaile ze skikrosu

Výpravy Kanady a Slovinska se obrátily na sportovní arbitráž CAS s protestem proti výsledkům skikrosu mužů na olympijských hrách. Žádají odebrání medailí trojici Francouzů, protože ti podle jejich názoru závodili v upraveném oblečení, díky němuž získali před soupeři výhodu. CAS se bude stížností zabývat ještě dnes v noci a verdikt oficiálně zveřejní v neděli v 11:00 SEČ.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Francouzští skikrosaři obsadili první tři místa. Uprostřed vítěz Jean Frederic Chapuis, vpravo druhý Arnaud Bovolenta a třetí Jonathan Midol.

Článek

Jean Frédéric Chapuis, Arnaud Bovolenta a Jonathan Midol obsadili ve čtvrtek kompletně stupně vítězů. Podle zástupců Kanady a Slovinska si ale před finálovou jízdou v rozporu s pravidly upravili závodní kalhoty a získali tak aerodynamickou výhodu před soupeři.

Národní olympijské výbory obou zemí a kanadský lyžařský svaz se nejprve s protestem obrátily na Mezinárodní lyžařskou federaci (FIS), ta ho ale odmítla s vysvětlením, že přišel pozdě. Kanada a Slovinsko proto případ postoupily CAS.

Kanaďan Brady Leman skončil ve finále po pádu čtvrtý, Slovinec Filip Flisar obsadil v malém finále druhé místo a v konečném pořadí skikrosu je šestý.

Reklama

Související témata: