Hlavní obsah

CAS zamítl protest a potvrdil medaile pro Francouze ve skikrosu

Soči

Medailisté z olympijského skikrosu mužů se měnit nebudou, všechny tři cenné kovy zůstanou v držení Francouzů. Výpravy Kanady a Slovinska v sobotu podaly protest kvůli úpravě kalhot francouzských lyžařů, sportovní arbitrážní soud (CAS) ho však o několik hodin později zamítl.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Francouzští skikrosaři obsadili první tři místa. Uprostřed vítěz Jean Frederic Chapuis, vpravo druhý Arnaud Bovolenta a třetí Jonathan Midol.

Článek

"Odvolání je zamítnuto," řekl dnes agentuře AFP generální sekretář CAS Matthieu Reeb.

Týmy Kanady a Slovinska požadovaly diskvalifikaci francouzských medailistů Jeana-Frédérica Chapuise, Arnauda Bovolenty i Jonathana Midola, kteří si v tomto pořadí ve čtvrtek dojeli v Krasné Poljaně pro olympijské medaile. Úprava kalhot v rozporu s pravidly jim údajně měla umožnit lepší aerodynamiku při jízdě.

Než se Kanaďané a Slovinci obrátili na sportovní arbitráž, podali protest k lyžařské federaci FIS. Ta ho rovněž odmítla s tím, že přišel pozdě.

Kanaďan Brady Leman skončil ve finále po pádu čtvrtý, Slovinec Filip Flisar obsadil v malém finále druhé místo a v konečném pořadí skikrosu je šestý.

Reklama

Související témata: