Hlavní obsah

Snowboardistkám v U-rampě jasně vládla mladá Američanka Kimová

Pchjongčchang

Olympijskou vítězkou v U-rampě se stala sedmnáctiletá americká snowboardistka Chloe Kimová. Čtyřnásobná šampionka zámořských X-Games si prvenství zajistila už první jízdou, ve třetí jízdě na závěr soutěže předvedla další parádní představení a svou známku ještě vylepšila na 98,25 bodu.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Zlatá radost! Olympijskou vítězkou v U-rampě je sedmnáctiletá americká snowboardistka Chloe Kimová, možná tomu ani nechtěla uvěřit.

Článek
Fotogalerie

Stříbrnou medaili získala Číňanka Liou Ťia-jü, která za svou druhou jízdu obdržela téměř o devět bodů méně než vítězka. Bronz vybojovala další Američanka Arielle Goldová, která ve třetí jízdě odsunula ze stupňů vítězů krajanku Kelly Clarkovou.

Čtyřiatřicetileté Clarkové unikla zhruba o dva body čtvrtá olympijská medaile. V U-rampě triumfovala už v roce 2002 v Salt Lake City, ve Vancouveru a v Soči brala bronz.

Kimová, jejíž rodiče pocházejí z Koreje, suverénním vítězstvím ve Phoenix Snow Parku potvrdila svůj výjimečný talent. Mladá závodnice s pověstí zázračného dítěte splňovala výkonnostní podmínky pro účast na olympiádě už před čtyřmi roky, ve 13 letech ale v Soči ještě startovat nemohla. Musela vzít zavděk druhým místem na X-Games v Aspenu, na kterých od té doby posbírala čtyři triumfy.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Snowboarding
Ženy - U-rampa
1. Kimová (USA) 98,25
2. Liou Ťia-jü (Čína) 89,75
3. Goldová (USA) 85,75
4. Clarková (USA) 83,50
5. Cchaj Süe-tchung (Čína) 76,50
6. Macumotová (Jap.) 70,00
7. Castelletová (Šp.) 67,75
8. Tomitaová (Jap.) 65,25
9. Thovexová (Fr.) 63,00
10. Rodriguezová (Fr.) 50,50

Reklama

Související témata: