Hlavní obsah

To je výzva! Klaebo si to chce rozdat s Boltem ve sprinterském souboji v Central Parku

Nejrychlejší muž olympijských her v Pchjongčchangu na lyžích Johannes Hösflot Klaebo vyzval nejrychlejšího muže světa bez lyží Usaina Bolta na duel. Norský běžkař, jenž v Koreji ovládl suverénně úterní sprint, tak odpověděl na nabídku jamajského sprintera, že věnuje podepsanou lahev šampaňského každému šampionovi, který oslaví olympijský triumf jeho slavnou pózou a fotografii zveřejní na instagramu.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Johannes Hoesflot Klaebo, suverénní vítěz olympijského závodu ve sprintu v běhu na lyžích.

Článek

"Vyzvednu si tu láhev, když proti mě nastoupí v New Yorku v Central Parku k závodu na 100 metrů. On poběží a já pojedu na běžkách. A pak uvidíme," prohlásil juniorský mistr světa Klaebo, jenž se v pondělí stal nejmladším olympijským vítězem v běhu na lyžích.

Jamajský osminásobný olympijský vítěz a světový rekordman na 100 a 200 metrů, jenž po loňském MS ukončil kariéru, zatím na výzvu neodpověděl a ani Klaebova fotka se dosud na sociálních sítích neobjevila. Podle papírového srovnání by byl favoritem přímého souboje Bolt, jehož rekord na stovku má hodnotu 9,58 sekundy. Neoficiální maximum mezi běžkaři na stometrové trati drží Nor Ludvid Sögnen Jensen s časem 11,03.

Reklama