Hlavní obsah

Hledal bezdomovce v mrazivé noci, ráno mu zpříjemnila senzační Ester

Pchjongčchang/Praha

Jedna setina sekundy, která znamenala pro Česko na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu dosud jedinou zlatou medaili, udělala radost i několika málo odvážlivcům. I přes minimální pravděpodobnost triumfu české závodnice v super-G se našli jedinci, kteří věřili v triumf lyžařky Ester Ledecké a neváhali si na talentovanou závodnici vsadit.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Vítězné gesto zlaté medailistky Ester Ledecké při slavnostním ceremoniálu. Ledecká vyhrála senzačně super-G.

Článek

Kurz na triumf dvaadvacetileté lyžařky na vítězství v soutěži, do níž nastoupila třeba Američanka Vonnová, se pohyboval v rozmezí 100:1 až 150:1. Nejvíc potěšila Ledecká šokujícím vítězstvím mladíka z Prahy, jenž za sto vsazených korun vyhrál deset tisíc.

„Pracuji pro jednu charitativní organizaci. Jezdil jsem v noci po Praze a díval se, jestli někde nemrznou bezdomovci, kterým bych mohl pomoci," vyprávěl. „Ve volné chvíli jsem mrknul do mobilu, co se děje na zimních olympijských hrách. Kurz 100:1 na zlato Ester se nedal přehlédnout. Nejdřív jsem chtěl vsadit jen padesát korun, ale stovka k tomu kurzu seděla líp," popsal šťastný výherce.

Věřil, že může vyhrát

Triumf české závodnice nepovažoval za nemožný, stovku tudíž nebral za vyhozenou investici. „Na třicet procent jsem věřil, že vážně může Ester vyhrát. Věděl jsem pochopitelně, že její chvíle by měla přijít až na snowboardu. Ale zrovna v jejím případě jsem si říkal, že je možné všechno. Je to osobnost s velkým talentem a sebevědomím. V hlavě má jasno a neuvěřitelně na sobě dře," přiblížil důvody optimismu.

Bitvu Ledecké o vteřiny následně nesledoval. A tak neměl ani ponětí, že je znenadání bohatší o slušný balík. „Kolem půl sedmé ráno zjistil, že mi na kontě přistála desetitisícová výhra. V tu chvíli mi bylo jasné, že to Ester dokázala. Určitě si vsadím i na její vítězství, až pojede na prkně," prohlásil mladík, s nímž si u společnosti Tipsport či Chance vsadilo přímo na vítězství Ledecké ještě dalších osmnáct odvážlivců.

Reklama

Související témata: