Hlavní obsah

Kdo chce zastavit Ledeckou? Cvičitelka jógy i Ruska, co je připravena nakopat zadky

Pchjongčchang

Z jedenácti posledních paralelních obřích slalomů, v nichž se Ester Ledecká postavila na start, jich devět včetně mistrovství světa vyhrála. Kurzy na její triumf jsou minimální, sobotní závod nemá největší favoritku. Na zaváhání Ledecké ale čeká smečka pronásledovatelek.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká během snowboardového tréninku před olympijským závodem. Zaútočí na druhé zlato?

Článek

RAMONA THERESIA HOFMEISTEROVÁ

Jednadvacetiletá Němka letos vyhrála svůj první závod SP ve slovinské Rogle, kde Ledecká nestartovala. Při olympijské generálce v bulharském Bansku pak ve čtvrtfinále připravila českému esu první porážku sezóny.

SELINA JÖRGOVÁ

Zkušená třicetiletá Němka byla čtvrtá už před osmi lety ve Vancouveru. V Pchjongčchangu má ale o favoritce jasno. „Ester je tu v brutální formě, je jasnou kandidátkou na zlato," řekla německým médiím.

JULIA DUJMOVITSOVÁ

V Soči vyhrála paralelní slalom, který už v programu her není, triumfovala i v posledním předolympijském závodě v Bansku. Třicetiletá Rakušanka má zároveň vlastní televizní pořad, v němž předcvičuje jógu.

CLAUDIA RIEGLEROVÁ

Snowboardové veteránce z Rakouska bude letos už pětačtyřicet! Po Soči už ohlásila konec, před třemi lety se stala mistryní světa. I jí šokoval triumf Ledecké v super-G. „Jela jsem zrovna autem a koukala na výsledky, Ester byla úplně nahoře. Říkala jsem kamarádce, že se mi to nějak zaseklo, ať se podívá. A měla ji tam taky."

ALJONA ZAVARZINOVÁ

Mistryně světa z roku 2011 si vzala původem amerického, dnes už ruského reprezentanta a dvojnásobného vítěze ze Soči Vika Wilda. Na svém instagramovém profilu hlásí, že 24. února je připravena nakopat soupeřkám zadky.

Jak si Ester Ledecká povede na snowboardu v paralelním obřím slalomu?
získá zlato
79,2 %
vybojuje stříbro
6,4 %
bude mít bronz
2,7 %
skončí bez medaile
11,7 %
Celkem hlasovalo 39014 čtenářů.

Reklama

Související témata: