Hlavní obsah

Březina obhajuje bronz, Verner chce zpět mezi elitu. Šampionát v Budapešti generálkou na Soči

Michal OsobaPrávo

Poslední šance předvést své jízdy rozhodčím v ostrém závodě, vyladit nezbytné detaily. Mistrovství Evropy krasobruslařů v Budapešti je pro kontinentální elitu generálkou na olympijské hry v Soči, což platí i pro dvojici českých nadějí Tomáš Verner, Michal Březina.

Foto: Jan Koller, ČTK

Krasobruslař Michal Březina.

Článek

Třetí česká účastnice ZOH Jelizaveta Ukolová si právo startu mezi ženami nevybojovala, na domácím šampionátu si účast na mistrovství Evropy zajistila Eliška Březinová. V tanečních párech budou Česko reprezentovat Lucie Myslivečková a Neil Brown.

Čtveráky už trénoval

Březina bude v Budapešti obhajovat loňský bronz, ale v nové sezóně nezáří a na mistrovství republiky podlehl Tomáši Vernerovi. Bývalý mistr Evropy se naopak po dvou nepovedených sezónách pokusí na svém posledním evropském šampionátu vrátit mezi elitu, i když po zranění zad před Vánoci netrénoval čtverné skoky.

„Začal jsem s nimi začátkem ledna, záda nebolí, jen jsem se potřeboval vyskákat, aby byly stabilní. Čtyři otočky jsou hodně rychlé, člověk si musí zase osvojit ten pocit,“ popisoval Verner. „Ale cílem bylo jízdy dopilovat, abych v Budapešti při obou předvedl čtverný skok,“ dodal.

Program mistrovství Evropy
Středa
10.30 (od 14.30 na ČT Sport) krátký program žen, 17.30 (od 20.00 na ČT Sport) krátké tance.
Čtvrtek
11.45 krátký program mužů (od 15.45 na ČT Sport), 18.25 volné tance
Pátek
13.30 krátký program sportovních dvojic, 17.50 volné jízdy žen (od 20.10 na ČT Sport)
Sobota
12.05 (od 14.15 na ČT Sport) volné jízdy mužů
Neděle
11.00 (od 12.40 na ČT Sport) volné jízdy sportovních dvojic, 15.00 (od 15.35 na ČT Sport) exhibice

Reklama

Související témata: