Hlavní obsah

Norští curleři chystají do Soči novou kolekci šílených kalhot

Soči

Norský tým curlerů chystá na olympijský turnaj v Soči novou kolekci extravagantních kalhot, kterými šokovali sportovní svět už na předchozích hrách ve Vancouveru. Zatímco v Kanadě vybojovali stříbrné medaile v károvaných červeno-modro-bílých kalhotách namísto tradičních černých, v Rusku představí mimo jiné model s klikatým vzorem v národních barvách.

Foto: Cassie Kovacevich, ČTK/AP

Odvážný oděv norských curlerů pro OH v Soči.

Článek

Další varianty budou zahrnovat květinový vzor, ostatní motivy jsou zatím přísně tajné a curleři je chystají jako překvapení pro fanoušky. "Řeknu to asi takhle, mě v nich nikdy neuvidíte," prohlásil trenér norského výběru Pal Trulsen. "Možná s výjimkou nějaké party špatného vkusu," dodal.

Kvarteto Thomas Ulsrud, Torgor Nergard, Christoffer Svae a Havard van Petersson hodilo tradice za hlavu poprvé v roce 2010, kdy jejich výstřední úbor vyvolal velké pozdvižení. Jedny z "šílených kalhot" od nich dostal k narozeninám i norský král Harald V.

Nadšení obdivovatelé dokonce založili na facebooku stránku "The Norwegian Olympic Curling Team's Pants", která měla na svém vrcholu 695 000 fanoušků. Nyní se její obliba nejspíš znovu zvýší.

Módní výstřelek vítá i předsedkyně mezinárodní curlingové federace Kate Caithnessová, kterou nejprve klaunské kalhoty šokovaly. Na milost je vzala díky tomu, že přitáhly pozornost ke sportu. "Bylo by děsné, kdyby je nosily všechny týmy - to by vypadalo jako cirkus. Takhle je to poznávací znamení Norů a tak se nám to líbí," dodala.

V uchování jedinečnosti doufá i Svae, původní otec myšlenky. Před Vancouverem nebyl spokojen s fádním černo-šedým úborem a oslovil výrobce oficiální výstroje, zda by neušil barevnější model. Na to ale bylo málo času, a proto začal hledat na internetu, kde narazil na potrhlé golfové kalhoty. Křiklavé modely od stejné firmy si oblíbili například golfista John Daly či rocker Alice Cooper.

"Rozhodně nám to změnilo život. Ne v každodenním smyslu, ale když jezdíme s curlingem po světě, není vždycky důležité, jestli se nám daří nebo ne. Lidé si stejně myslí, že jsme vyhráli, protože jsme pořád v médiích," prohlásil.

Reklama

Související témata: