Hlavní obsah

Tyčkařka Isinbajevová zahájila v Soči provoz olympijské vesnice

Mistryně světa ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová ve čtvrtek slavnostně otevřela olympijskou vesnici v Soči. Osm dnů před začátkem zimních her se do ní nastěhovali i první čeští reprezentanti v čele s dvojnásobnou šampiónkou z Vancouveru rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou.

Foto: Pool, Reuters

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová (uprostřed) zahájila v Soči provoz olympijské vesnice.

Článek

Zahájen byl i provoz dvou olympijských vesnic v horském středisku Krasnaja Poljana, které je od Soči vzdálené zhruba 50 kilometrů. Jejich starostkou je rychlobruslařka Světlana Žurovová. Ve všech vesnicích mají sportovci, trenéři, funkcionáři i hosté k dispozici například fitness-centrum, kino, knihovnu nebo koncertní sál.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Starostka přímořské olympijské vesnice v Soči Isinbajevová popřála sportovcům, aby se v Rusku cítili jako doma. "Rusko je svou pohostinností vyhlášené. Uděláme vše pro to, aby se vám tady líbilo a abyste zde byli spokojení," řekla slavná atletka, která se před deseti dny zapojila v rodném Volgogradu i do štafety s olympijskou pochodní.

V Krasné Poljaně jsou olympijské vesnice pro 3000 a 1000 lidí, přímo v Soči bude bydlet 2000 sportovců a členů doprovodu. Štáb ČOV pod vedením Martina Doktora převzal příslušné budovy ve vesnicích už na počátku týdne. "Pokoje jsou stroze vybaveny, ale jsou čisté a prostorné. Vše voní novotou," uvedl šéf mise Doktor na webu olympic.cz.

Reklama

Související témata: