Hlavní obsah

Zákulisní válka. Dopingoví komisaři obtěžují na OH kanadské krasobruslaře, kteří dýchají Rusům na záda

Soči

Kanadská výprava se na olympijských hrách v Soči podivuje nad počtem dopingových kontrol, které musejí podstoupit jejich krasobruslaři. Členy týmu, který v soutěži družstev před nedělním vyvrcholením figuruje na druhé pozici hned za domácím výběrem, prý navštívili dopingoví komisaři také o půlnoci hned v den příjezdu.

Foto: Pool, Reuters

Co se týče výsledků na ledě, mají zatím kanadští krasobruslaři důvod k úsměvům.

Článek

Celkem už dopingovými kontrolami v dějišti her prošlo sedm ze sedmnácti kanadských krasobruslařů. Například Kaetlyn Osmondová musela na test v sobotu jen několik hodin před začátkem krátkého programu žen pro soutěž družstev.

Mike Slipchuk z kanadské bruslařské federace na webu televize CBC řekl, že ještě nezažil, aby nějakého krasobruslaře testovali v den soutěže. „Dobrá zpráva je, že nám docházejí krasobruslaři, které by mohli kontrolovat,“ poznamenal. O nezvykle vysokém počtu kontrol už informoval národní olympijský výbor.

Kanaďané po krátkých programech a volné jízdě sportovních dvojic ztrácejí na vedoucí Rusko šest bodů. Ke zlatu tak mají poměrně daleko, musejí spoléhat na překvapivá zaváhání domácích zástupců ve zbývajících třech volných jízdách. Jsou však celkem pevně usazeni na stříbrné příčce, na třetí Američany mají náskok sedmi bodů.

Reklama