Hlavní obsah

Biatlonisté mají další medaili, Strachová obsadila deváté místo v superkombinaci

Soči
Aktualizováno

Čeští biatlonisté vybojovali ve třetím dni třetí olympijskou medaili! Po bronzu Jaroslava Soukupa získal Ondřej Moravec ve stíhacím závodě na 12,5 km stříbro! Poprvé se v Krasné Poljaně představila Šárka Strachová, která po výborném výkonu ve slalomu obsadila deváté místo v superkombinaci. Klára Křížová skončila devatenáctá, zlato obhájila německá favoritka Maria Höflová-Rieschová.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Ondřej Moravec se raduje z druhého místa na olympijských hrách v Soči v závodě na 12,5 km.

Článek

Do závodu startoval ze třetího místa Jaroslav Soukup. Ten však dvakrát zachyboval na třetí střelecké položce a vyřadil se tak z bojů o medaile. Za celý závod ale ani jednou nechyboval další český reprezentant Ondřej Moravec, který do posledního okruhu vystartoval ze střelnice druhý a stříbrnou příčku si pohlídal až do konce.

Z první pozice odstartovala biatlonová legenda Ole Einar Björndalen. Vítěz sobotního sprintu nakonec na další medaili pod olympijskými kruhy nedosáhl, když skončil na čtvrté příčce. Slavný Nor se tak nestal největším medailovým sběratelem zimních her. I nadále se s dvanácti cennými kovy o tuto poctu dělí se svým krajanem Björnem Dähliem.

Lyžařka Šárka Strachová zajela nejrychlejší slalom ze všech soupeřek a v superkombinaci tak obsadila deváté místo. Klára Křížová dojela devatenáctá.

Po Ondřeji Hymanovi zamířila do sáňkařského koryta Vendula Kotenová, která je v polovině závodu na 25. místě. Po dvou ze čtyř jízd vede mistryně světa Natalie Geisenbergerová z Německa.

Hned v rozjížďce skončila olympiáda pro rychlobruslaře na krátké dráze Vojtěcha Loudína, který v závodu mužů na 1500 metrů nepostoupil do semifinále. Vyhrál Kanaďan Charles Hamelin. Další zlato pak Kanada získala v jízdě v boulích, prvenství z Vancouveru obhájil Alex Bilodeau.

Trenér Alois Hadamczik se už dočkal hokejových posil z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a hokejisté měli společně první trénink.

Reklama

Související témata: